Mlade je potrebno motivirati za rad i nove uspjehe u školovanju!

29.04.2019. Učenike Karla Prepelića i Višena Pavlicu koji su ostvarili značajan uspjeh na državnom natjecanju u fizici, te studenticu "Najvolonterku" Elizabetu Nemec, primio je danas gradonačelnik Novosel


Gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, u svojem je uredu primio učenike Osnovne škole Ljubo Babić iz Jastrebarskog, Karla Prepelića i Višena Pavlicu koji su ostvarili značajan uspjeh na ovogodišnjem državnom natjecanju iz fizike, te studenticu 2. godine Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, Elizabetu Nemec, koja je od Dekanice fakulteta primila priznanje za Najvolonterku."
„Djecu i mlade potrebno je motivirati za daljnji rad i nove uspjehe u školovanju", poručio je gradonačelnik Novosel čestitavši mladim fizičarima Karlu Prepeliću i Višenu Pavlicu, te mladoj Jaskanki velikog srca, Elizabeti Nemec.

Naime, Karlo Prepelić, učenik 8.e razreda jaskanske osnovne škole, državni je prvak u eksperimentalnoj fizici! Na državnom natjecanju iz fizike, koje se od 10. do 13. travnja održavalo u Poreču, Karlo je u kategoriji samostalnih eksperimentalnih radova bio najbolji. Karlov rad “Balistika zračne puške”, u izuzetno jakoj konkurenciji ocijenjen je najvećim ocjenama od strane Državnog povjerenstva. Put do tog postignuća bio je dug i zahtjevan, budući da su na početku natjecanja bila prijavljena 54 rada iz cijele države (što je do sada najveći broj prijavljenih radova), a kroz višemjesečni rad Karlo je osigurao prolaz kroz tri eliminacijska kruga, koja su ga dovela do plasmana na Državno natjecanje. Završno ocjenjivanje provedeno je kroz: prezentaciju, izvođenje rada i obranu rada usmenim odgovorom pred Državnim povjerenstvom, te u završnici predstavljanjem rada pred svim sudionicima iz obje kategorije natjecanja.
Osim natjecanja u eksperimentalnoj fizici, održano je i natjecanje u kategoriji znanja fizike, na kojem je Višen Pavlica, učenik 8.f razreda jaskanske osmoljetke, osvojio 6. mjesto, čime je ujedno osvojio i II. Nagradu koja se dodjeljuje u toj kategoriji natjecanja, te mu je Državno povjerenstvo dodijelilo pozive na testiranje za Međunarodnu prirodoslovnu olimpijadu mladih (u Dohi, u Kataru) ove godine), te za Prirodoslovnu olimpijadu Europske unije 2020.

“Ovo su, do sada, najbolja postignuća naših učenika u polju fizike”, poručile su ravnateljica Osnovne škole Sanja Sertić i mentorica Irena Peruš, a koje su pritom izrazile veliko zadovoljstvo postignućima ovih učenika, ali i prijemom i podrškom gradonačelnika Novosela. „Naša škola ima još puno darovitih i vrijednih učenika koji će, sigurna sam, na predstojećim državnim natjecanjima također postići sjajne rezultate“, poručila je ravnateljica Sertić.

Na prijem je pozvana i mlada Jaskanska Elizabeta Nemec, studentica 2. godine Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, a koja je od Dekanice fakulteta primila priznanje za Najvolonterku. Naime, u svoje slobodno vrijeme Elizabeta volontira u sklopu Plavog telefona – linije pomoći koja postoji za tisuće onih koji nisu u stanju ili ne žele tražiti pomoć u tradicionalnim savjetovalištima. „Svi se ponekad na životnom putu susrećemo s izazovima, a hrabrost je u tim situacijama potražiti pomoć i podršku. Mi smo tu za Vas“, poručila je Elizabeta Nemec te zahvalila gradonačelniku na podršci.
Prijemu su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Grada Jastrebarskog, Stipe Bučar, kao i direktor gradske tvrtke Ceste Jastrebarsko d.o.o. Nenad Strizrep koji su se pridružili gradonačelnikovim čestitkama ovim mladim i uspješnim Jaskancima.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | OŠ Ljubo Babić Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!