Nove prostorije Udruženja obrtnika Jastrebarsko

09.10.2017. U Jastrebarskom je održan radni sastanak na temu "Stanje u obrtništvu i 3. Obrtnički forum-obrtništva Zagrebačke županije", nakon kojeg su svečano otvorene novouređene prostorije Udruženja obrtnika Jastrebarsko

Razlog ovog radnog sastanka u Udruženju obrtnika bio je prije svega otvorenje novih prostorija koje su uređene zahvaljujući financijskoj pomoći Grada Jastrebarskog i Obrtničke komore Zagreb. Na sastanku su uz čelne ljude jaskanskog udruženja bili i čelni ljudi Udruženja obrtnika Karlovca, Rijeke i Zagreba, predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, te predstavnici lokalne samouprave među kojima i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegov zamjenik Domagoj Šlat, načelnik općine Žumberak te zamjenici načelnika općine Pisarovina i Klinča Sela.

 Tema sastanka bila je Stanje u obrtništvu, te prijedlozi tema za 3. Obrtnički forum Zagrebačke županije koji će se iduće godine održati u našem gradu. O radu jaskanskog udruženja i stanju u obrtništvu u jaskanskom kraju govorio je predsjednik Udruženja Stipe Bučar, koji je naglasio kako situacija nije sjajna ali jaskanski obrtnici i dalje su jedna od najbrojnijih skupina zaposlenih u našem gradu. Udruženje im je od velike pomoći jer organizira brojne edukacije, seminare i radionice, a uskoro ponovo kreće priprema polaznika za polaganje majstorskih ispita. Činjenica je nažalost da i mnogi mladi majstori odlaze u inozemstvo, pa se država mora puno bolje organizirat da bi ih zadržali u Hrvatskoj, naglasio je Bučar. 

Sve su to teme o kojima će se razgovarati na Obrtničkom forumu koji će se iduće godine održati u Jastrebarskom.
Nakon radnog sastanka svečano su otvorene nove prostorije u Udruženju koje će biti na raspolaganju LAG-u Sava. Uređenje novih prostorija financijski su pomogli Grad Jastrebarsko i Obrtnička komora Zagreb, pa su nove prostorije simboličkim rezanjem vrpce otvorili jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel i predsjednik komore Mirza Šabić.
I.K.

TAGOVI | Udruženje obrtnika Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!