Požari otvorenog prostora i za vrijeme blagdna

14.04.2020. Unatoč brojnim upozorenjima i apelima od suzdržavanja paljenja korova na otvorenom prostoru i tijekom Uskršnjih blagdana vatrogasci su imali pune ruke posla

Prvo je u subotu 11. travnja u 23 sata i 59 minuta zaprimljena dojava o požaru otvorenog prostora na divljem odlagalištu optpada u Gornjoj Reki,u predjelu Šipkovica, a nakon toga u nedjelju u 4 sata i 17 minuta ponovno je zaprimljena dojava o požaru ovorenog prostora u Gornjoj Reki. Ovoga puta vjerojatno od ostataka zapaljenog krijesa. Oba požara ugašena su u kratkom vremenu, a intervencije su uspješno odradile vatrogasne postrojbe DVD-a Jastrebarskog i DVD-a Gornje Reke.
U ponedjeljak 13. travnja u 15 sati i 31 minutu zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora u Donjem Desincu uz lokalnu prometnicu u blizini odmorišta Desinec na autocesti Rijeka Zagreb. I ovaj požar vrlo brzo je ugašen, a na intervenciju je izašla vatrogasna postrojba DVD-a Donji Desinec.

Dragi sugrađani! U vremenu kada svi zajedno provodimo pojačane aktivnosti u provođenju mjera protiv širenja koronavirusa, nepotrebno se još dodatno izlažemo opasnosti od zaraze prilikom ovakvih intervencija, zahvaljujući nesavjesnim sugrađanima koji ne samo da vatrogasce dovode u opasnost, već i prirodu!
Ostanite doma!
Suzdržite se od korištenja upaljača i šibica na otvorenom prostoru!

Goran Dikšić

TAGOVI | VZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!