Uskoro kreće sanacija ulice Tome Mikloušića

25.01.2021. Prije početka sanacije samog kolnika izvest će se nužni radovi na sanaciji sustava odvodnje i zamjeni dotrajalog podzemnog naponskog kabla koji napaja centar Jaske

Naime, pregledom infrastrukture utvrđena je potreba za sanacijom dijela kanalizacijskih cijevi koje se nalaze u trupu ceste, kao i zamjena dotrajalog srednje naponskog kabla koji napaja cijeli centar Jastrebarskog. S obzirom na to, a prije sanacije i asfaltiranja samog kolnika ove ulice, Grad Jastrebarsko smatrao je nužnim izvesti radove na dotrajalim dijelovima infrastrukture. Tako je u međuvremenu dogovoreno da djelatnici gradske tvrtke Vode Jastrebarsko d.o.o. izvrše radove sanacije kanalizacijskih cijevi, dok će djelatnici HEP-a položiti novi podzemni kabel od trafostanice u Mikloušićevoj ulici do zelene površine na Strossmayerovom trgu. Nakon toga, uslijedit će i sama sanacija te asfaltiranje kolnika ulice, a izvođenje tih radova ugovoreno je sa tvrtkom Ceste Karlovac d.d. Procijenjena vrijednost radova sanacije i asfaltiranja iznosi oko 180 tisuća kuna, a isti su osigurani Proračunom za 2020. godinu.
„Iako je plan bio sanirati Mikloušićevu ulicu još prošle godine, upravo zbog činjenice čestih kvarova na strujnom vodu kao i na dijelovima lošem stanju kanalizacije, odlučili smo radove odgoditi dok se stari podzemni strujni vod i cijevi kanalizacije ne zamijene novima. Tako će ovo rješenje sigurno biti dugoročnije i kvalitetnije. Našim sugrađanima zahvaljujem na strpljenju i razumijevanju“, poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.
Također, a s obzirom da se u ovoj ulici nalazi i dvorište DVD-a Jastrebarsko, na snazi će biti privremena prometna signalizacija usklađena sa operativnim potrebama postrojbe i požarnim putem za brz izlaz vatrogasnih vozila iz spremišta. Upravo zato, ovom prilikom molimo sve vozače da se pridržavaju privremene prometne signalizacija kako bi se, u slučaju potrebe, osigurao brz i siguran izlazak vatrogasaca na teren, kao i izvođenje samih radova na gradilištu.

GJ

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!