10 dana Jaskanskih vinskih svečanosti

25.08.2017. Bliže nam se 26. Jaskanske vinske svečanosti koje će ove godine Jaskancima i gostima ponuditi mnoga događanja od petka 1. rujna na Štrosu, do 7. rujnu kada se događanja sele u šator na Sajmištu


Kako bi se u naš grad unio duh berbe, vina i podrumarenja ove će godine glavni gradski trg biti mjesto gdje će mnogi prolaznici moći uživati i sudjelovati u raznim događanjima. Dio Štrosa biti će posebno uređen, a posebno osmišljeni foto kutak bit će podloga za stvaranje mnogih uspomena i fotografija. Vinska priča ove godine započet će 1.9. otvorenim natjecanjem u kuhanju fish paprikaša „Dani vina & riba fina“, već 2.9. slijede „Dani vina & divljač fina“ gdje će se jaskanski lovci natjecati u kuhanju lovačkog paprikaša, a u nedjelju 3.9. slijedi natjecanje u spremanju kotlovine - „Dani vina & kotlovina fina“. Sva ova događanja počinju u 17 sati na Strossmayerovom trgu.
U ponedjeljak, 4.9. prostor Žitnice u našem predivnom perivoju Erdödy bit će rezerviran za „Pjenušavu radionicu“. Ova radionica stavlja naglasak na pjenušce plešivičkih vinograda kojih ima svake godine sve više. Stručnu prezentaciju i degustaciju jaskanskih pjenušaca stručno će voditi Ivo Kozarčanin, autor više od tisuću članaka o vinu, vinski bloger te autor knjige „Škola vina Bakhova sina“, a zanimljivo je to što je 2016. godine u top 10 hrvatskih pjenušaca uvrstio čak 4 plešivička. Zbog prostora, ulaz je ograničen.

Predvinska priča nastavlja se i u utorak, 5.9. kada će jaskanski mališani glavni gradski trg oslikati berbenim motivima, a u srijedu od 19 sati moći ćete uživati u koncertu Puhačkog orkestra VZG Jastrebarsko, koji je osvojio brončanu nagradu na festivalu mladih glazbenika u Zürichu.
Još mnoga druga događanja u Jaski potražite u programu Jaskanskih vinskih svečanosti koje službeno počinju 7., a traju do 10.9 na Sajmištu. Tih će dana u Šatoru, uz Music attack, nastupiti i tamburaški sastav Od srca do srca, Begini, Psihomodo Pop te Gazde!
I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Turistička zajednica Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!