10 godina KUD-a Lipa Slavetić

27.01.2020. Pred prepunom dvoranom Doma kulture u Jastrebarskom, članovi KUD-a Lipa Slavetić proslavili su 10 godina uspješnog rada svečanim koncertom pod nazivom "Pod onom starom lipom"

Kada je u pitanju izvorni folklor onda se može reći da je KUD Lipa Slavetić jedno je od najuspješnijih kulturno umjetničkih društava, ne samo u našem gradu već i puno šire. To su u proteklih deset godina dokazali na brojnim smotrama izvornog folklora na regionalnom, županijskom i državnom nivou.

Valja spomenuti da je 2018. njihova izvedba proglašena najboljom u Hrvatskoj u kategoriji izvornog folklora. Danas djeluju u više sekcija, od folklorne, pjevačke i tamburaške, te sekcije koja izrađuje tradicijski nakit pletene koladre koje se zahvaljujući baš KUD-u Lipa nalaze na listi nematerijalne baštine kulturnog dobra Republike Hrvatske.

Za budućnost ne moraju brinuti jer im to garantira brojna dječja sekcija. U povodu desete obljetnice uspješnog rada održali su zajedno sa svojim gostima iz Draganića i Nuštra prekrasan koncert pred prepunom dvoranom jaskanskog Doma kulture i tako još jednom pokazali da su jednostavno najbolji.
I.K.

TAGOVI | KUD Lipa Slavetić

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!