20 godina karate kluba "Jastreb"

01.01.2020. Jedan od najuspješnijih jaskanskih sportskih kolektiva proslavio je protekle subote 28. prosinca 20 godina neprekidnog rada

Teško je u sat i nešto vremena sažeti 20 godina rada. Karate klubu Jastreb to je uspjelo spektakularnim programom održanim 28. prosinca u sportskoj dvorani Srednje škole Jastrebarsko. Na tribinama i parketu dvorane okupile su se sve generacije jaskanskih karatista, njihovih roditelja i svih onih koji su na bilo koji način u proteklih 20 godina pomogli da ovaj uzoran sportski kolektiv bude među najboljima, ne samo u svom gradu, već i puno šire. 

To je zasluga prije svega Ivana Hodaka, osnivača i vizionara kluba koji je jaskanski karate doveo u sam hrvatski vrh, a na nekim rezultatima mogu im itekako zavidjeti i klubovi iz puno većih sredina. Naime, u proteklih 20 godina brojni jaskanski karatisti i karatistice osvajali su medalje na raznim natjecanjima i proslavili ime kluba diljem Hrvatske i van nje. Prvu medalju osvojila je Ivana Hodak prije 20 godina, a  jedan od najvećih uspjeha Karate kluba "Jastreb" postigao je Antonijo Budinšćak postavši 2007.g. dvostruki prvak Hrvatske u borbama, i to u kategoriji mlađih kadeta i kategoriji kadeta borbe do 48 kg.

Plod je to napornog rada i treniranje tijekom cijele godine. Naime, jaskanski karatisti treniraju svakodnevno u dvoranama osnovne i srednje škole, a tijekom godine održe više od 220 treninga, nastupaju godišnje na oko 20-tak natjecanja: županijskog, državnog, otvorenog i međunarodnog karaktera. Na ovim natjecanjima tijekom godine osvoje oko 150 medalja. Nije na odmet spomenuti i njihovo često sudjelovanje u humanitarnim akcijama prikupljanja pomoći za one kojima je pomoć najpotrebnija. Za sve to primili su brojna priznanja među kojima je i priznanje Sportske zajednice grada Jastrebarskog, Karate saveza Zagrebačke županije, kao i Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije. 

Treba reći da su ovih dana dobili i dvoje školovanih trenera, Ivanu i Domagoja Hodaka koji su u ovoj godini uspješno završili Program obrazovanja za trenere karatea Sportskog učilišta u Zagrebu, a od kojih klub u budućnosti s pravom očekuje nastavak postizanja uspješnih rezultata.

Nakon podjele Zahvalnica, na svemu ovome čestitali su im predsjednik Sportske zajednice Jastrebarsko Domagoj Šlat, predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel. 

Sama proslava ove velike obljetnice kluba s pravom se može nazvati "susret generacija" u kojem su svi prisutni mogli uživati u  prezentaciji ovog atraktivnog sporta, ali i glazbi, plesu, poučnom i zanimljivom nastupu demo tima Interventne policije PU karlovačke, te na  kraju u velikoj rođendanskoj torti.

-Ponosni smo na sve ono što smo postigli u proteklih 20 godina. Želim zahvaliti kvartetu saksofona Glazbene škole Jastrebarsko, plesnoj skupini “Instinc” Lane Jerčinović, demo timu “Grom” Interventne policije PU karlovačke, našem popularnom glazbeniku Ivanu Zaku i Stipi Bariću iz karate kluba Alfa Zagreba što su uveličali ovaj naš veliki jubilej, rekla nam je nakon završetka programa predsjednica Karate kluba Jastreb, Bruna Hodak.

Ivica Krčelić

TAGOVI | Karate klub Jastreb

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!