20 godina uspješnog rada LD Srnjak

16.09.2019. Prošle subote, 14. rujna okupili su se članovi lovačkog društva Srnjak iz Volavja i njihovi gosti kako bi na svečan način obilježili 20. rođendan društva


Svečana sjednica održana je u kleti Jana u Prodin Dolu uz prisustvo članova društva i njihovih gostiju među kojima je bio i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel, predstavnici Hrvatskog i županijskog lovačkog saveza, ustanova i tvrtki s kojima surađuju, te donatori društva koje je na samom početku svečane sjednice pozdravio predsjednik društva Jadranko Sokačić i zahvalio im na podršci i pomoći u proteklih 20 godina.

O radu društva govorio je tajnik Vedran Slijepčević koji je posebno naglasio kako su vrijedni članovi društva u proteklih 20 godina devastirano lovište koje su dobili u zakup 1999. godine potpuno tehnički, ali i biološki uredili.

 Kupili su tradicionalnu drvenu kuću koju su preselili u lovište i prenamijenili je u lovački dom koji ima svoju povijest i dušu. Osim lovačke kuće, lovačke sjenice i kukuruzane s nadstrešnicom u lovištu trenutno postoji 10 natkrivenih visokih čeka, 19 visokih zasjeda, 4 hranilišta za divlje svinje od čega 3 automatske hranilice, 8 hranilišta za srneću divljač, 30 hranilišta za sitnu divljač te 5 tabli-oznaka lovišta.

Danas društvo broji 27 članova koji su posebno ponosni na činjenicu da je njihovo društvo dobilo posebno priznanje CIC-ove komisije za razvoj međunarodne suradnje jer organizacijom Akademskog uspješno potiču suradnju lovnih stručnjaka iz susjednih zemalja. Time su postali prvo i dosad jedino lovačko društvo u Hrvatskoj koje je dobilo takvo priznanje. Ove godine lovozakup im je produžen za dodatnih 10 godina, tako da će i narednih 10 godina upravljati predivnim lovištem "Bukovica-Močvarski breg". 

Na kraju svečane sjednice zaslužnim članovima društva uručena su odlikovanja Hrvatskog lovačkog saveza, a lovcima su na njihovoj obljetnici čestitali gradonačelnik Zvonimir Novosel, tajnik županijskog lovačkog saveza Slavoljub Marčićev, te lovci iz prijateljskih lovačkih društava.

Ivica Krčelić

TAGOVI | LD Srnjak

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!