35 godina KUD-a Sveta Jana

18.02.2015. Svečanim koncertom članovi KUD-a Sveta Jana proslavili su prošle nedjelje vrijedan jubilej, 35 godina uspješnog rada

KUD Sveta Jana osnovan je u siječnju 1980., a protekle  nedjelje 15. veljače velikim i svečanim koncertom proslavio je punih 35 godina uspješnog rada. Bio je to koncert u kojem su Svetojanci, kao i bezbroj puta do sada, pokazali s koliko ljubavi rade na očuvanju jaskanske, ali i hrvatske kulturne baštine. 

Pjesmama i plesovima gotovo svih krajeva lijepe naše njeguju tradicijsku kulturu hrvatskog naroda već punih 35 godina. Svih tih godina kroz društvo je prošao veliki broj mladih plesača, svirača i pjevača, a nastup najmlađih, onih malo starijih i onih najstarijih Svetojanaca na jubilarnom koncertu pokazao je da društvo ima itekako sjajnu budućnost.

Svima njima, njihovim voditeljima i onima koji su na bilo koji način pomagali društvu u proteklih 35 godina, na kraju koncerta zahvalio je Nikola Ivčec, koji je na čelu društva pune 34 godine.
Vidno uzbuđen Ivčec je najprije pozdravio Luciji Dolanjski, koja je nastupila s visokom temperaturom, obitelj Plečko iz koje u društvu plešu četiri sestre, zatim Marini Plečko i Štefici Trgovac koje vode mlađu folklornu sekciju, Ljerki Golemac umjetničkoj voditeljici društva, Mariu Belanu koji vodi tamburašku sekciju, tajnici KUD-a Nadi Jagodić, i na kraju Momi Golemcu koji je osmislio ovaj koncert i monsinjoru Juraju Batelji koji je pratio i ovaj nastup svetojanskog društva.

Jubilarni koncert KUD-a Sveta Jana koji je održan pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije i Grada Jastrebarskog, svojim su nastupom uveličali članovi ogranka "Seljačke sloge" iz Buševca kraj Velike Gorice.

TAGOVI | KUD Sveta Jana

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!