40 godina Udruženja obrtnika Jastrebarsko

13.10.2012. Svečanom sjednicom i podjelom zahvalnica, Udruženje obrtnika Jastrebarsko obilježilo je sinoć 40 godina rada

Udruženje obrtnika Jastrebarsko osnovano je u srpnju 1972. na inicijativu Franje Grgasa, službenika tadašnje Općine Jastrebarsko, i to pod nazivom Udruženje samostalnih zanatlija, autoprijevoznika i ugostitelja, a za prvog predsjednika izabran je Ivan Puhar.

Rekao je to Stipe Bučar predsjednik Udruženja obrtnika, u svom obraćanju prisutnim obrtnicima i gostima na svečanosti održanoj sinoć u dvorani Rubin na Gornjoj Reki. 

Među gostima bili su predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec , predsjednik Obrtničke komore Zagreb Ivan Obad, jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel, predsjednica Gradskog vijeća Nadica Žužak, načelnici Općina Krašić, Klinča selo i Pisarovina, predstavnici porezne uprave u Jastrebarskom Državnog inspektorata, Osnovne i Srednje škole, brojnih tvrtki i ustanova s kojima jaskansko Udruženje obrtnika ima odličnu suradnju.

Svima njima na odazivu i dobroj suradnji zahvalio je predsjednik Udruženja obrtnika Stipe Bučar, a posebno kolegama obrtnicima od kojih su mnogi članovi Udruženja već preko trideset pa i 40 godina. Danas u jaskanskom kraju djeluje preko 800 obrtnika, i to u znatno otežanim uvjetima, koji se, kao i većina privrednika bori s nelikvidnošću, nelojalnom konkurencijom, ali se nada izlasku iz sadašnje ekonomske krize.

Grad Jastrebarsko čini sve ono što je u njegovoj moći, kako bi olakšao obrtnicima u prevladavanju sadašnjih teškoća, istakao je u svom pozdravnom govoru jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel. Poželio im je još više zajedništva i udruživanja, kako bi lakše nastupili na tržištu u dobivanju poslova za koje pojedinačno ne mogu konkurirati.

Ovu vrijednu obljetnicu jaskanskim su obrtnicima čestitali i predsjednici Obrtničkih komora, Ivan Obad i Dragutin Ranogajec.

Zajedno sa Stipom Bučarom, Ranogajec i Obad uručili su priznanja i zahvalnice osnivačima Udruženja obrtnika Jastrebarsko, te onima koji u udruženju djeluju preko trideset, odnosno četrdeset godina. 

Svojim nastupom, svečanost u povodu 40 godina Udruženja obrtnika Jastrebarsko, uveličale su i članice Vokalnog ansambla Gouriena.       

TAGOVI | Stipe Bučar | Udruženje obrtnika Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!