50 godina puhačkog orkestra DVD-a Plešivica

04.07.2018. Dobrovoljno vatrogasno društvo Plešivica proslavilo je 50 godina djelovanja i rada svog Puhačkog orkestra

 Unatoč kiši i lošem vremenu, mnogobrojni gosti nisu se dali omesti, te su uživali u pripremljenom kulturno-umjetničkom programu puhačkih i tamburaških orkestara uz poneka dodatna iznenađenja, kao i bogatoj gastronomskoj ponudi kako i priliči ovakvom velikom slavlju.

Puhački orkestri sastavni su dio gotovo svakog DVD-a, pa tako i Plešivičkog. Oni su i rasadnik kadrova, pa tako svake godine iznjedre nekoliko novih vatrogasaca. Nakon 50 godina djelovanja došlo je vrijeme da Plešivica svojim glazbenicima kaže jedno veliko hvala. Ono što treba istaknuti je da se plešivički orkestar u ovih 50 godina nikad nije ugasio niti prestao s radom, a bilo je teških vremena i razdoblja. 

Veliku potporu Puhački orkestar DVD-a Plešivica dobiva i od samog grada Jastrebarskog. Odlične odnose s Gradom predsjednici ovog DVD-a njeguju već godinama, a njihov primjer slijedi i gospodin Franjo Jagunić koji titulu predsjednika obnaša tek godinu dana. Iako je zadovoljan uvjetima za rad, smatra kako bi im se ipak moglo još malo pomoći na financijskom planu.

Ono na što su članovi orkestra možda trenutno i najponosniji je činjenica da ih predvodi jedan vrlo iskusan i cijenjen glazbenik, ravnatelj Glazbene škole Jastrebarsko, Dragutin Fabijanić. Diplomirani saksofonist puno truda ulaže u ovaj orkestar i svake godine uspijeva privući velik broj novih mladih članova, što je za svaku pohvalu.

Ovom prilikom podijeljena su broja priznanja zaslužnima za osnivanje, rad i podršku ovom orkestru, a priznanje za posebna zalaganja primio je gospodin Petar Kunović. Također, pokrovitelj ove manifestacije, gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, slavljenicima je uručio zahvalnicu povodom 50 godina djelovanja PO DVD Plešivica, te za izniman doprinos razvoju kulture.

I.B.

TAGOVI | DVD Plešivica

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!