Andrej Benko-prva jaskanska beba u 2019. godini

23.01.2019. Prvo jaskansko novorođenče u 2019. godini i njegove roditelje tradicionalno su posjetili gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegovi suradnici


Gradonačelnik Jastrebarskog i njegovi suradnici danas su posjetili Gordanu i Roberta Benko ponosne roditelje malenog Andreja, prvog rođenog Jaskanca u novoj godini. Andrej je rođen 5. siječnja i treća je prinova u obitelji iz jaskanskog naselja Donji Desinec.

-Bez djece nema budućnosti. Ovo je lijep običaj prilikom kojeg roditeljima dajemo do znanja da vodimo brigu o našim najmlađima. Od 2003. godine iz Proračuna je u svrhu pomoći za opremu novorođenog djeteta isplaćeno oko 6,4 milijuna kuna, za oko 2 200 podnesenih zahtjeva. Ovakvi projekti uvijek će biti prioritet Grada Jastrebarskog, jer je ulaganje u djecu ulaganje u budućnost, rekao je, prilikom posjeta, gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel.
Gradonačelniku i njegovim suradnicima na posjeti su se zahvalili roditelji Benko, a uz najljepše želje, mališani Andrej te njegov brat Rafael i sestra Izabela od gradonačelnika su dobili prigodne poklone. "Obradovao nas je posjet gradonačelnika. Zahvaljujemo na darovima i lijepo je znati da se Grad brine o svojim najmlađim građanima", poručili su roditelji.

Podsjetimo, Grad Jastrebarsko od 2003. godine, roditeljima s prebivalištem na području grada Jastrebarskog iz Proračuna isplaćuje pomoć za opremu novorođenog djeteta, i to po 2.500,00 kuna za prvo i drugo dijete, te 6.500,00 za treće i svako sljedeće. Nadalje, Grad Jastrebarsko, kao Grad prijatelj djece, vodi posebnu brigu o svojim najmlađima - uz novčanu pomoć za opremu novorođenčadi, pod uvjetima utvrđenim posebnim Odlukama, Grad sufinancira i aktivnost Produženog boravka učenika osnovne škole, prehranu učenika osnovne škole, nabavu udžbenika za učenike osnovne škole i troškove prijevoza učenika srednjih škola. Grad provodi i pomaže razne projekte za najmlađe poput Ljetne i Zimske igraonice.
Prije pet godina u Gornjem Desincu izgrađen je prvi, moderni, niskoenergetski vrtić na području Županije, a Grad najviše ulaže upravo u predškolski odgoj za što godišnje izdvaja više od 9 milijuna kuna za redovan rad gradskog vrtića, koji djeluje na više lokacija i brine za oko 600 djece.
Najbolji mogući rezultat kvalitetnih pronatalitetnih mjera je „baby boom“ proteklih godina u našem gradu, kakvog priželjkujemo i ove godine.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!