Besplatno učenje stranih jezika za jaskanske umirovljenike

20.02.2019. Raznim projektima Grad Jastrebarsko vodi brigu o svojim najstarijim sugrađanima

U Centru za kulturu Jastrebarsko u tijeku je novi besplatan tečaj za umirovljenike s 12 polaznika.  Dva sata tjedno uče engleski, a nekolicina i njemački jezik. Kako bi provjerili što su naučili, učenike su u utorak 19. veljače ime gradonačelnika grada Jastrebarskog Zvonimira Novosela, posjetili zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar i ravnateljica Centra za kulturu Nikolina Ribarić.

-Raznim projektima prilagođenim najstarijim sugrađanima pokušavamo našim umirovljenicima dati do znanja da cijenimo sve ono što su Oni kroz godine učinili za Jasku i svoj grad. Veseli me što je tečaj stranih jezika, nakon kratke stanke, ponovno pokrenut što je dokaz da naši umirovljenici, uz tjelesno vježbanje i poznavanje rada na računalu, žele i u zlatnim godinama biti zdravi te u trendu s vremenom, poručio je zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar.

Tečajeve besplatnog vježbanja za osobe treće životne dobi, u suradnji s Gradom Jastrebarsko, provodi Sportska zajednica, a besplatne tečajeve informatike i učenja stranih jezika provodi Centar za kulturu Jastrebarsko. Naime, tečajevi se provode od 2010. godine te je do sada oko 190 jaskanskih umirovljenika informatičko opismenjeno, pedesetak umirovljenika, uz stručno vodstvo i dva puta tjedno, kontinuirano vježba, a uskoro će i novih 18 jaskanskih umirovljenika pričati stranim jezikom.
-S obzirom na zainteresiranost, a na inicijativu Centra za kulturu, nakon dvije godine pauze, ponovno je pokrenut tečaj stranih jezika za umirovljenike. Trenutno imamo polaznike koji uče, prema vlastitom izboru, engleski i njemački jezik, za što se izdvaja oko 2 tisuće kuna po polazniku, a za polaznike je tečaj u potpunosti besplatan. Također, Centar nudi i druge mogućnosti te za polaznike tečaja španjolskog jezika odobrava popust za umirovljenike u iznosu od 50% što su pojedinci dočekali s izrazitim zadovoljstvom te redovito pohađaju tečaj španjolskog jezika u heterogenoj skupini. poručila je ravnateljica Nikolina Ribarić.

Svi projekti financiraju se iz Proračuna Grada, Centra za kulturu te Sportske Zajednice Grada Jastrebarskog, a uz sve to Grad Jastrebarsko svake godine iz Proračuna godine isplati i oko 1 600 božićnica za naše najstarije sugrađane.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!