Biovrtlarstvo je IN!

26.02.2018. U petak, 23. veljače u organizaciji Kreativnog studija Zvrk u Jastrebarskom je održano predavanje "Vrtlarenje u skladu s prirodom" Silvije Kolar-Fodor, a u dvorani Centra za kulturu tražio se stolac više

Jaskanci i njihovi gosti pokazali su veliki interes za biovrtlarstvo i sa zanimanjem su poslušali zanimljivo predavanje predsjednice udruge Biovrt - u skladu s prirodom Silvije Kolar-Fodor. Upoznali su se i s njezinom upravo objavljenom knjigom "Vrtlarenje u skladu s prirodom". U ime organizatora posjetitelje je pozdravila predsjednica Kreativnog studija Zvrk Klementina Škrabe, a knjigu je u ime izdavača predstavila Marina Kolar. Svi prisutni na poklon su dobili sjeme ekološki uzgojene rajčice, a mogli su i nabaviti sjeme iz Silvijinog biovrta ili razmijeniti sjemenje s ostalim biovrtlarima.

Kreativni studio Zvrk, koji je u Jastrebarskom već organizirao radionice za roditelje i djecu pod nazivom "Pravilna prehrana djece" u suradnji s udrugom Sport Educa, u petak je u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Jastrebarskom Jaskancima pružio priliku da se upoznaju s vodećom hrvatskom biovrtlaricom Silvijom Kolar-Fodor. Ona ih je oduševila svojim žarom i poznavanjem biovrtlarstva te savjetima o vlastitoj proizvodnji zdrave hrane bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva. Moglo se saznati i koje su prirodne metode povećanja plodnosti tla, kako kreirati vrt koji je otporniji na bolesti, nametnike i klimatske promjene te kako u vrtu uz što manje truda uzgojiti obilje zdrave hrane.

Silvija Kolar–Fodor, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica je stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga "U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s 24 sata, magazinom Jutarnjeg lista "D&D VRT", časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom "100 posto prirodno", portalima Naturala.hr, EkoMreža.org i Sirova hrana.hr. Zaljubljenica je u prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine, a ovoga proljeća održat će tridesetak predavanja o biovrtlarstvu po cijeloj Hrvatskoj, od Pule, Poreča, Zadra, Splita i Dubrovnika do Varaždina, Osijeka, Karlovca, Požege i Slavonskog Broda.
Ulaz na predavanje bio je besplatan, a prema pokazanom interesu, nadamo se da će ovakvih događanja u našem gradu biti i više.

MH

TAGOVI | Kreativni studio Zvrk

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!