Blagdan Svijećnice u crkvi Preobraženja Gospodnjeg

02.02.2020. U grkokatoličkoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Jastrebarskom, danas je bilo posebno svečano na liturgijskom slavlju koji je predvodio mons. Milan Stipić, a propovijedao je mons. Giorgio Lingua apostolski nuncij u Hrvatskoj

U crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Jastrebarskom tradicionalno je svečano na blagdan Svijećnice, ili kako ga se na istoku naziva Sretenije. Toga dana slavi se događaj iz Evanđelja u kojem su Josip i Marija donijeli dijete Isusa na prikazanje u Jeruzalemski hram, a tamo ih je primio sveti starac Šimun koji je u malom djetetu Isusu prepoznao mesiju i spasitelja.
Tako je bilo i danas kada je ispunjenoj crkvi misno slavlje predvodio apostolski upravitelj Križevačke eparhije mons. Milan Stipić, zajedno s svećenicima žumberačkog i jaskanskog dekanata, a propovijedao je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua.

Po završetku bogoslužja pred oltarom svetog Šimuna čije se moći od 2013. godine nalaze u jaskanskoj grkokatoličkoj crkvi bila je molitva i blagoslov svijeća, djece i njihovih roditelja. 

Uz veliki broj vjernika svetoj liturgiji prisustvovao je i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel, i njegov zamjenik Stipe Bučar.
Po završetku misnog slavlja održano je već tradicionalno druženje.

I.K.

TAGOVI | Župa Preobraženja Gospodnjeg u Jastrebarskom

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!