Bogatstvo dječjeg folklora

25.02.2018. U organizaciji KUD-a Desinec u Jastrebarskom je jučer održan sedmi po redu dječji festival pjesme i plesa pod nazivom "Moje kolo malo"

U dvorani jaskanskog Doma kulture održan je tradicionalni, sedmi po redu dječji festival folklora na kojem je nastupilo šest dječjih skupina.

Prvi su na pozornicu izašli najmlađi članovi KUD-a Desinec koji su ovim nastupom obilježili 10. godina uspješnog rada pod vodstvom Jelene Režek. 

Za ovu priliku mali desinečki folkloraši pripremili su igre i plesove desinečkog kraja pod nazivom "Pošto kume lonac" Koreografiju je osmislila Jelena Režek, glazbeni voditelj bio je Ivan Hlebić, a sve kostime i nošnje za nastup pripremila je i sašila Dragica Kambić.

Nakon njih publici se predstavila dječja skupina KUD-a Klek iz Ogulina, a potom i gosti iz Zagreba, KUD Blato pjesmama i plesovima iz Posavine.

Sjajni mladi pjevači i plesači KUD-a Rečica iz Rečice pokraj Karlovca pokazali su bogatstvo folklora svoga kraja, a susjedi iz Kupinca, dječja skupina KUD-a Seljačka sloga nastupila je s točkom "Veselil svoje goste bum" koju je pripremila njihova voditeljica Slađana Gradski. I za kraj još jedna točka gostiju iz Ogulina s pjesmom i plesom pod nazivom "Ogulinsko kolo ki te nebi volo". 

Organizatori dječjeg festivala "Moje kolo malo" pripremili su i male poklone i priznanja svakoj skupini za nastup u Jastrebarskom, te priznanje pokrovitelju festivala Gradu Jastrebarskom koje je primio zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar.

Predsjednica KUD-a Desinec Martina Bereček i voditeljica Jelena Režek potom su podijelile poklone i medalje članovima dječje skupine društva kao znak pažnje za 10 godina predanog rada.

I.K.

TAGOVI | KUD Desinec

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!