Bolje je biti igrač, nego navijač

16.06.2016. Predavanju popularne psihologinje Ljubice Uvodić Vranić u Jastrebarskom, održanom u utorak, 14. lipnja u Glazbenoj školi, odazvali su se ne samo brojni naši sugrađani, već i mnogi zainteresirani iz Zagreba i Karlovca

Ova poznata zagrebačka Splićanka, iza koje su bestseleri poput „Kako se dobro posvađati?“, "Kako se dobro pomiriti", trodijelna „Avantura osobne promjene“ (koja se može posuditi i u jaskanskoj gradskoj knjižnici), „Prijatelju, kako si?“, "„Neizgovorena pitanja i odgovori“ te 19-godišnje vodstvo udruge „Petkom u 5“, emisija na Hrvatskom radiju 2, suradnja s brojnim časopisima, akvareli na svili – uspjela je svojim jednostavnim, slikovitim izlaganjem zainteresirati sve koji su došli čuti odgovor na pitanje: Koje su četiri osnovne pretpostavke psihičkog zdravlja?

Ljubica Uvodić Vranić, na temelju dugogodišnjeg iskustva i prakse, došla je do zaključka da su za psihičku ravnotežu i zdravlje ključni: njegovanje samopouzdanja (fokusirati se na male uspjehe), emocionalno punjenje (činiti ono što nas raduje), aktivno življenje u fizičkom i psihičkom smislu ("bolje je biti igrač, nego navijač") i čuvanje granica u međuljudskim odnosima ("Ne treba nitko gaziti naše srce, ni naše noge").
Psihologinja Uvodić Vranić na dvosatnom predavanju u Jastrebarskom, u organizaciji HRAM-a, odgovarala je i na pitanja prisutnih, među kojima je, na njeno zadovoljstvo, bilo puno mladih koji na vrijeme žele dobiti odgovore na pitanja kako unaprijediti kvalitetu života i izbjeći nepotrebne pogreške zbog kojih nerijetko strada psihičko zdravlje.
LJ.H.M.

TAGOVI | HRAM

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!