Božić u Volavju

22.12.2014. Uz prekrasne božićne pjesme i prikaz božićnih običaja mještani Volavja i njihovi gosti, članovi izvorne skupine KUD-a Sveta Jana, protekle subote uz veselo druženje obilježili su dolazak Božića

U organizaciji Zelene livade, DVD-a Volavje, Lovačkog društva, Mjesnog odbora i župnog caritasa, prošle subote 20. prosinca održana je manifestacija "Božić u Volavju". 

Organizatori su i ove godine već tradicionalno napravili štalicu u kojoj se smjestila sveta obitelj. Borovi kod dječjeg igrališta okićeni žaruljicama koje je Volavčanima poklonio Grad Jastrebarsko, dali su posebnu čar cijeloj priči, ali i samom ambijentu.

Ove godine mještanima Volavja koji su se okupili u velikom broju, u goste su došli članovi izvorne skupine KUD-a Sveta Jana noseći božićno svjetlo, i pjevajući božićne pjesme. U pjesmi su im se pridružili i domaćini tako da je ugođaj bio pravi blagdanski. 

Organizatori su za ovu priliku pripremili besplatno kuhano vino i kolače. 

Nakon nastupa svetojanskih pjevača i svirača, član Zelene livade i pučki pisac Stjepan Borkovac ispričao je kako se nekad u Volavju unosio Božić u kuću, o čemu je opširno pisao u svojoj knjizi "Volavje u srcu". Predsjednica Zelene livade Slavica Bartolović pozvala je na kraju sve na druženje uz kolače i vino i poželjela svima sretan i blagoslovljen Božić. 

Mještanima Volavja i njihovim gostima iz Svete Jane ovom se prilikom pridružio i zamjenik jaskanskog gradonačelnika Stipe Bučar.

TAGOVI | Volavje | Zelena livada

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!