Burek MIG-ovi stigli u Jasku!

04.03.2019. Brojne maske preplavile su Jasku koja je jučer postala slobodna Fašnička republika

Povorka s dječjim i odraslim skupinama krenula je u 14 sati od nekadašnjeg hotela Jaska, pa sve do Strossmayerovog trga gdje se odvijao bogati zabavno - fašnički program. 

U povorci ste tako jučer mogli vidjeti 13 vrtićkih skupina Dječjeg vrtića Radost, a među njima su bili rascvjetali prozori, točkaste točkice, lego kockice, eko patrola i spremnici, šareni leptirići, šuma, sovice, zebre i žirafe, doktori i doktorice, vesele cvjetne teglice, djedovi i bake te kockasti gumbeki i Europa. 

Odrasle skupine činile su: samoborska grupa „Kiss the land“, Udruga umirovljenika Jastrebarsko pod nazivom Liječnički konzilij te DVD Črnilovec, a povorku su u maskama hrvatskih navijača uveličali i puhači DVD-a Petrovina, Svetojanske mažoretkinje kao lego kockice te Klinčaselske mažoretkinje u maskama Mini Mousie-a. 

Naravno, kao i prijašnjih godina najviše pažnje i smijeha privukli su gradonačelnik i njegovi suradnici koji su na vrlo domišljat način predstavili Hrvatsko Državno Zrakoplovstvo i nove F 16 BUREK MIG-ove, a o kojima više nego dobro brine ovlašteni Servis Državnih Popravaka. Međutim, ni to nije pomoglo da ih se, na prevaru, smijene sa čela jaskanske vlasti te su ključeve Grada bezuvjetno morali predati kraljici tiranije Šojki, a koja je Jasku ubrzo pretvorila u Fašničku Republiku.

Stručni žiri kojeg su činili Klementina Krljan, Zdenko Vuković – Cena te predstavnica Turističke zajednice Petra Masnec jučerašnjim pobjednikom u kategoriji Grupe proglašena je Udruga umirovljenika Jastrebarsko, a koja je tako osvojila nagradu od 3 tisuće kuna. Drugom je proglašena grupa „Kiss the land“ iz Samobora (2 tisuće kuna), a treća plasiranom grupa iz Črnilovca pod nazovim „Animanijaka“ (tisuću kuna). Pobjednici u  pojedinačnim maskama su „Bubimir i Lidija“ (500 kuna), drugo mjesto je osvojila maska „Bastet“ (300 kuna), a treće mjesto maska „Masai  Vodu“ (100 kuna).

Na kraju, kao i svakoga fašnika, Šojka i Škanjac sudili su onome tko je kriv za sve nevolje koje su se dogodile tokom godine – Fašniku te su ga kako i priliči zapalili!

U zabavnoj atmosferi na glavnom gradskom trgu, djeca su imala i priliku zasladiti se slatkim krafnama, a odrasli finim paprikašem. Jaskanski fašnički „parti“ nakon Štrosa nastavio se do dugo u noć u lokalnom ugostiteljskom objektu „KBC Haustor“.

Petra Masnec

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | TZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!