Čarobni Božić u Volavju

23.12.2011. Članovi Zelene livade iz Volavja ove su godine pripremili za svoje sumještane prekrasni božićni kutak s jaslicama kao stvoren blagdansko druženje

Ako prolazite Volavjem onda svakako skrenite preko mosta prema igralištu gdje vas čeka pravo iznenađenje. Naime, vrijedni članovi društva Zelena livada pripremili su po prvi puta ove godine svojim sumještanima prekrasno okićeni božićni kutak s jaslicama. Večeras su se tamo okupili brojni Volavčani, oni najmlađi i oni stariji kako bi uz pjesmu, kuhano vino i kolače uživali u blagdanskoj atmosferi. 

Želja nam je da se naši sumještani druže i usput se prisjete starih dobrih običaja, rekao nam je predsjednik Zelene livade Marijan Kostelac. Bio je tu i Stjepan Borkovac koji marljivo bilježi negdašnje običaje i događanja u Volavju. Iako je sada sve drugačije, mi se svojih običaja ne odričemo, rekao nam je Borkovac, a božićni običaji su nam uvijek bili najdraži. 

Ove godine smo posebno pripremili običaj nošenja Božića u kuću, kojeg smo pokazali i na izložbi u Gradskom muzeju u Jastrebarskom, rekao nam je Borkovac. dodao I dok se djeca igraju oko božićnih jaslica, odrasli prepričavaju stare božićne običaje uz kuhano vino, gibanicu i kolače koje su pripremile vrijedne članice društva Zelena livada.   

TAGOVI | Zelena livada Volavje

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!