Centru za medicinski otpad nema mjesta u Jastrebarskom!

22.08.2018. Gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, održao je jučer sastanak s predstavnicima tvrtke Remondis Medison d.o.o. na kojemu im je jasno poručio vlastiti stav, stav Grada i stav svojih sugrađana, "Centru za medicinski otpad nema mjesta u Jastrebarskom"

Sastanku kojeg je sazvao gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, prisustvovali su: direktor tvrtke Remondis Medison d.o.o, Tom Vereecken, direktor financija, Dino Jurjević, te direktor operative, Denis Buhin. Sastanku su također nazočili i predstavnici Upravnog odjela za imovinsko-pravne poslove, komunalni sustav, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Jastrebarskog, Irena Strmečki – Šlat i Marijan Meštrić, predsjednik Mjesnog odbora Cvetković, Ivan Bakšić, predstavnik Gradske četvrti Donja Jaska, Danijel Slavić te Zrinka Sertić, aktivistica.
„Apsolutno je neshvatljivo da tvrtka Remondis Medison na sve naše reakcije vezane uz gradnju centra za medicinski otpad samo šuti, bez ikakve reakcije i komunikacije prema javnosti, bez ikakvog stava i transparentnosti. Pozvao sam Vas zato na sastanak da Vam kažem kako povjerenja prema Vama nema, niti mojeg, a niti mojih sugrađana. Nije mi jasno zašto Vam netko uporno produžuje dozvole za privremeni rad, a što se tiče gradnje trajnog centra za medicinski otpad stav Grada Jastrebarsko je NE i tome se protivimo već nekoliko godina. Također, borit ćemo se i dalje i nećemo pristati da se takav centar „uvaljuje“ u naš grad“, odlučno je poručio gradonačelnik Novosel te nastavio: „Stav Grada je da ne damo podršku ovom vašem projektu, stav je to i drugih dionika u ovom procesu te ćemo sve pravne i proceduralne mogućnosti poduzeti da ne dobijete dozvolu za rad u Jastrebarskom!“
U raspravu su se uključili i ostali sudionici sastanka koji su također podržali stav Gradonačelnika, istaknuvši pritom da takvom pogonu nikako nije mjesto na lokaciji koja se nalazi tik do prvih obiteljskih kuća, hotela, dvorišta i vrtova, a isti su pritom izrazili i zabrinutost te sumnju u postupak obrade medicinskog otpada, a koji se vrši u uređaju starijem više od 25 godina.
Predstavnici tvrtke Medison Remondis d.o.o. ovom su prilikom istaknuli da im je jasan stav građana, ali smatraju da je isti subjektivan. Također, ne vide razloge za zabrinutost jer, kako kažu, svoju djelatnost obavljaju sukladno propisanim zakonskim odredbama. Ističu negativne pokušaje komuniciranja sa javnosti koja ih, prema njihovim riječima uvijek percipira kao problem, ali isto tako ističu da svatko smije doći u njihov pogon i pitati što ga zanima. Ovom prilikom istaknuli su, iako su svjesni da nisu poželjni u Jastrebarskom, da otpad moraju obrađivati kako sustav gospodarenje tom vrstom otpada ne bi trpio.
„Naše povjerenje nemate! Naša je poruka vrlo jasna: ukoliko se mislite nastaviti baviti ovom djelatnošću, krenite odmah u potragu neke nove lokacije za gradnju centra za obradu medicinskog otpada“, poručio je Novosel.
I dalje se pozivaju svi građani da pisane primjedbe na Studiju o utjecaju na okoliš obrade opasnog i neopasnog medicinskog otpada postupkom parne sterilizacije u Jastrebarskom do 24. kolovoza 2018. godine upišu u knjigu primjedbi na adresi dr. Franje Tuđmana 47, Jastrebarsko, I kat, ili pošalju na adresu: Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Zagrebačke županije, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Zvonimir Novosel

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!