Članovi DVD-a Gornji Desinec posjetili Vukovar, Lovas i Ilok

17.10.2017. Stručni put za 20 članova pod vodstvom predsjednika Josipa Novosela i zapovjednika Vedrana Boričevića organiziran je u svrhu upoznavanja istočne Hrvatske, gradova Vukovara i Iloka, sjećanja na Domovinski rat

Prvoga dana putovanja vatrogasci su posjetili Javnu vatrogasnu postrojbu grada Vukovara gdje ih je dočekao županijski vatrogasni zapovjednik Vukovarsko Srijemske županije g. Zdenko Jukić upoznavši ih sa radom ove vatrogasne postrojbe. Nakon posjeta vatrogascima u Vukovaru uslijedio je obilazak Vukovara prilikom kojeg su vatrogasci posjetili Muzej ratne bolnice, muzej Hangar na Ovčari, masovnu grobnicu na Ovčari, Vukovarski vodotoranj, te centar grada Vukovara i središnji Križ na ušću rijeke Vuke u Dunav.

Nakon obilaska Vukovara uslijedio je posjet DVD-u Lovas gdje je vatrogasce dočekao i primio predsjednik DVD-a Lovas g. Krunoslav Šmaholc zajedno sa svojim članovima. Nakon posjeta Lovasu uslijedio je polazak prema Iloku u OPG „Srijemska kuća“ gdje je vatrogasce srdačno dočekao domaćin g. Dubravko Barošević, nakon čega je uslijedila večera, druženje i noćenje.
Drugoga dana stručnog puta članovi DVD-a Gornji Desinec obišli su staru jezgru grada Iloka, tvrđavu i crkvu Sv. Ivana Kapistrana, ladanjsko imanje Principovac, te posjetili sare Iločke podrume. Nakon obilaska Iloka uslijedio je posjet Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Iloka gdje je vatrogasce primio njihov zapovjednik g. Ivica Bošnjak.

Osim Iloka vatrogasci su na putu prema Gornjem Desincu posjetili i gradove Vinkovci i Đakovo uz nezaobilazan obilazak katedrale u Đakovu.
Stručni put za najaktivnije članove DVD-a Gornji Desinec imao je i za cilj nagraditi i motivirati članove za daljnji još aktivniji rad u društvu, što je prema reakcijama samih članova i uspio.
V.B.

TAGOVI | DVD Gornji Desinec

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!