CroVespa i u Jaski!

06.09.2019. Na putu prema Zagrebu na ovogodišnji CroVespa susret nekolicina članova Vespa kluba Podgora svratilo u Jastrebarsko

Na poziv Jaskanca Davorina Kopića koji je ovoga ljeta proveo nezaboravne trenutke u Podgori na Makarskoj rivijeri, nekolicina članova Vespa kluba Podgora na putu za Zagreb na ovogodišnji CroVespa susret svratilo je u naš grad. Budući da su cijeli dan proveli na svojim Vespa-ljubimcima, u Jasku su ovoga puta svratili samo na kratko, ali agilni organizator ovogodišnjeg susreta u povodu 50 godina grupe "Mladi", Davorin Kopić, obećao je da će im Jaska možda već iduće godine pripremiti sadržajniji program. 

Ovi mladi dečki iz Podgore veliki su zaljubljenici u ovaj klasik na dva kotača, pa nije čudno što su prije nekoliko godina osnovali i Vespa klub.

-Prošle smo godine organizirali i 1.službeni Vespa susret na području Makarske rivijere s ciljem dobre zabave i druženja svih ljubitelja kultne Vespe, na koji je stiglo stotinjak "vespaša" iz raznih krajeva, rekao nam je predsjednik Vespa kluba Podgora Anđelko Sumić, i dodao kako članovi kluba sudjeluju na većini sličnih Vespa susreta.
Na susret u Zagreb njih su petorica došli vozeći svoje Vespe koje su malo novije proizvodnje, dok ostali članovi koji dolaze sa svojim Vespa oldtimerima doći će u Zagreb vlakom i kombijem.

Inače ovogodišnja CroVespa okupit će 300-tinjak sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Velike Britanije, Irske, Njemačke, Mađarske i Češke Republike. Središnji zagrebački trg tijekom održavanja CroVespe postat će prava pozornica na kojoj će u glavnim ulogama biti 300-tinjak kultnih, bezvremenskih Vespi, većinom starodobnih (oldtimer) modela čiji vlasnici i ljubitelji sudjeluju u 12. izdanju CroVespe. Uz druženje i dobru zabavu u samom srcu Zagreba u nekadašnjoj Gradskoj kavani, a danas kavani Johann Franck, sudionici CroVespe 2019. od petka 6. rujna oživjet će sjećanja na šezdesete godine prošloga stoljeća. U subotu 7. rujna nakon jutarnje kavice uputit će se na izlet u Samobor, kak’ se to i nekad delalo. Nakon obilaska Samobora i upoznavanja njegovih ljepota, sudionici CroVespe 2019. vraćaju se u Zagreb na Trg bana Josipa Jelačića. CroVespa završit će nedjelju 8. rujna ponovnim okupljanjem Vespi i vespaša na Trgu bana Josipa Jelačića ispraćajem sudionika kulturno-tehničke manifestacije CroVespa 2019.

Ivica Krčelić

TAGOVI | Jastrebarsko | Vespa klub Podgora

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!