Da se nikad ne zaboravi!

18.11.2017. Brojne Jaskanke i Jaskanci upalili su svijeće na Spomen-obilježju, te tako dostojno odali počast žrtvama Škabrnje i Vukovara, poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima

Grad Jastrebarsko povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje zahvaljuje svim hrvatskim braniteljima i pripadnicima Oružanih snaga koji su sudjelovali u obrani Vukovara, na hrabrosti i odlučnosti utkanoj za slobodu i neovisnost Republike Hrvatske. 

Na Spomen obilježju u Jastrebarskom, zamjenici gradonačelnika grada Jastrebarskog Stipe Bučar i Domagoj Šlat i predsjednica Gradskog vijeća Željka Kovačić, nakon minute šutnje, prvi su upalili svijeće, nakon čega su svijeće upalili i gradski vijećnici, predstavnici braniteljskih udruga, političkih stranaka, umirovljenika, policije i vatrogasaca, ravnatelji, direktori gradskih tvrtki i škola te brojni drugi sugrađani.

Molitvu je predvodio jaskanski župnik Stjepan Rožanković, a sjećanje na žrtvu Vukovara izvedbom skladbi "Lijepa naša Domovino", "Bože čuvaj Hrvatsku" i "Moja Domovina" uveličalo je Gradsko pjevačko društvo ’’Javor’’ , Klara Blažek - glumica Gradskog kazališta Jastrebarsko čitajući "Priču o Gradu" autora Siniše Glavaševića te vatrogasci DVD-a Jastrebarsko.

Prije polaganja vijenca i paljena svijeća održana je i misa zadušnica u crkvi sv. Nikole Biskupa, a odaziv malih i velikih Jaskanaca u ovako velikom broju, koji su svijećama ispisali "Vukovar", dokaz je da Jaska nikada neće zaboraviti herojski grad, njegove žrtve i hrvatske branitelje!
I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!