Dan Europe u Zagrebačkoj županiji

04.05.2018. Ovogodišnja svečanost obilježavanja Dana Europe u Zagrebačkoj županiji održat će 9. svibnja u Jastrebarskom. Bogat program u perivoju Erdödy i koncert Mie Dimšić od 20 sati

Program obilježavanja odvijat će se pod sloganom „Ponosan na kulturnu baštinu“, a niz događanja posjetitelje očekuje u Perivoju dvorca Erdödy.
Kroz šetnicu u Perivoju šetat će povijesne osobe iz javnog života, u zgradi Žitnice bit će postavljena tradicionalna „Cvetkovačka iža“ i predstavljen način života iz prethodnih vremena, a u amfiteatru će nastupiti Vitezi zelingradski i kuburaška udruga „Okić“.
Zabavni program odvijat će se na centralnoj pozornici u Perivoju uz nastup kulturno umjetničkih društava i predstavljanje narodnih nošnji s područja Zagrebačke županije, te koncert Mie Dimšić, jedne od najpopularnijih mladih pjevačica i kantautorica.
Inače, 9. svibnja obilježava se kao Dan Europe od 1985. godine u spomen na datum kada je 1950. godine Robert Schuman, tadašnji ministar vanjskih poslova Republike Francuske predstavio svoj prijedlog formiranja Europske zajednice za ugljen i čelik. Taj prijedlog, poznatiji kao „Schumanova deklaracija“, smatra se početkom formiranja onoga što je danas poznato kao Europska unija. Obilježavanju Dana Europe Zagrebačka županija pridružuje se 14. godinu za redom.

I.B.

TAGOVI | Zagrebačka županija

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!