Dan otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta

16.05.2015. Hrvatski šumarski institut u Jastrebarskom petu godinu za redom organizira u četvrtak 21. svibnja Dan otvorenih vrata

Svake godine u proljeće Institut otvara svoja vrata široj javnosti (učenicima, studentima, odraslima, penzionerima), a ponajprije najmlađima te na interesantan način kroz razne edukativne i zabavne sadržaje uvodi djecu u svijet šumarstva. Dan otvorenih vrata nudi veliki broj interaktivnih radionica, projekcija, predavanja, vođenih tura, posterskih izlaganja i izložbu te su mnogobrojni posjetitelji u prilici saznati više o znanstvenim istraživanjima prikazanim na popularistički način. „Kako se biljka pravilno sadi“, „Tajni svijet kukaca“, „Mali tečaj o šumskim požarima“, „Kako se orijentirati pomoću pametnih telefona“,„Mućkanje u kemijskom labosu“, samo su neki naslova radionica koje su prilagođene svim uzrastima kako bi na kraju dana pošli sa Instituta obogaćeni znanjem i zabavnim iskustvom. Potrebno je naglasiti da će ove godine po prvi puta biti kostimirano vodstvo po radionicama koje će uveliko razveseliti najmlađe posjetitelje.
Uz Dan otvorenih vrata, čija je ovogodišnja tema „Šuma i vatra“, svake se godine organizira i likovni natječaj otvoren za sve škole iz Republike Hrvatske, a najbolji radovi se redovno nagrađuju. Dan otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta je u svoja prva četiri izdanja zabilježio preko 4000 posjetitelja te se i ove godine očekuje oko 1000 posjetitelja.
Pošto se ove godine obrađuje tema šumskih požara i ove godine će se uključiti redovni suradnici i partneri, Vatrogasna zajednica grada Jastrebarsko. Također, svake godine se ostvaruje partnerstvo sa nekim od nacionalnih ili parkova prirode, a ove godine će to biti Nacionalni park Risnjak.
Tradicionalno Rasadnik Hrvatskog šumarskog instituta nudi posebnu promotivnu akciju od 25% popusta na sve ukrasno bilje iz svoje ponude u periodu od 18.-23.05.2015.
Pozivamo sve zainteresirane da posjete Hrvatski šumarski institut u Jastrebarskom na taj dan kako bi se upoznali sa istraživačima i osobljem Hrvatskog šumarskog instituta.
Isto tako sva zainteresirana pravna lica i privatni poduzetnici koji smatraju da mogu ostvariti plodonosnu suradnju sa institutom - su itekako poželjni da se sa svojim potencijalnim sponzorstvima ili nekim drugim vidom suradnje priključe realizaciji ovog značajnog društvenog projekta.
Za sve dodatne informacije slobodno se obratite koordinatorici 5. Dana otvorenih vrata dr. sc. Sanji Perić na broj mobitela 098/325-554 ili putem e-pošte na sanjap@sumins.hr, a više o već provedenim Danima otvorenih vrata pogledajte na mrežnim stranicama Instituta www.sumins.hr.
Martina Lukić

TAGOVI | Hrvatski šumarski institut

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!