Dan otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta u Jastrebarskom

13.05.2016. U četvrtak, 19. svibnja održava se šestu godinu za redom Dan otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta u Jastrebarskom

Svake godine u svibnju Institut otvara svoja vrata široj javnosti, ponajprije najmlađima, učenicima i studentima kako bi na interesantan način kroz razne edukativne i zabavne sadržaje približili im svijet šumarstva.
Svima zainteresiranima ovo je prilika da posjete brojne interaktivne radionice, projekcije, izlaganja, kroz koje posjetitelji mogu saznati više o znastvenim istraživanjima prikazanim na zanimljiv i popularan način. "Kako klima mijenja šumu i obrnuto?", "Tajni svijet kukaca", "Mućkanje u kemijskom labosu", "Mali tečaj o šumskim požarima", "Kako se orijentirati pomoću pametnih telefona?", "Procjeni zdravlje stabla!", samo su neki naslovi radionica koje Vas očekuju.

Tema ovogodišnjeg Dana otvorenih vrata je "Šuma i klima – interakcija šumskog ekosustava i klimatskih prilika", uz tu temu organizira se likovni i literarni natječaj za sve škole iz Republike Hrvatske, a najbolji radovi se nagrađuju. Posjetitelji imaju priliku posjetiti i Rasadnik Instituta koji u ovom periodu uvijek pruža mogućnost nabavke ukrasnog bilja po povoljnijim cijenama.
I.K.

TAGOVI | Hrvatski šumarski institut

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!