Dan otvorenih vrata

13.05.2012. Proteklog četvrtka Hrvatski šumarski institut u Jastrebarskom otvorio je vrata brojnim posjetiteljima, među kojima je najviše bilo učenika osnovnih škola

Drugu godinu za redom Hrvatski šumarski institut u Jastrebarskom organizirao je Dan otvorenih vrata, u kojem je ovu znanstvenu instituciju posjetilo preko pet stotina djece iz Zagreba i Jastrebarskog. Djelatnici instituta i ove su godine za posjetitelje pripremili bogat program koji je započeo već u ranim prijepodnevnim satima.

U svemu su najviše uživali učenici koji su znatiželjno obišli svaku radnu točku. Najveće grupe učenika bile su iz OŠ Ljubo Babić Jastrebarsko, te zagrebačke Osnovne škole Trnsko, Matije Gupca, Jure Kaštelana, te manje grupe učenika iz OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Zagreba, OŠ Draganići, OŠ Delnice, OŠ Sesvete, područna škola iz Desinca, te Centar za odgoj i obrazovanje Goljak iz Zagreba. Bilo je i vrtićke djece iz Jastrebarskog i Zagreba. Svi oni imali su priliku upoznati se s mnogim zanimljivim poslovima  iz svijeta šumarstva, te aktivno sudjelovati na 12 radnih točaka, na kojima je za njih pripremljen posebno zanimljiv program.

Upoznalo ih se s životom stabala, ulogom sjemenja, sadnje i mjerenja dimenzija drva, do filmova o štetnicima i šumskim požarima. Veoma zanimljive radne točke bile su u Laboratoriji gdje je osoblje omogućilo djeci da se uz radionice i predavanja malo i poigraju. Program su svojim interaktivnim aktivnostima dopunili vatrogasci iz Jastrebarskog i nacionalnog parka Krka.

U sklopu Dana otvorenih vrata za djecu osnovnih škola su organizirana i dva natječaja, likovni i literarni. Radovi pobjednika su izloženi u prostorijama Instituta, a pobjednicima su uručene i nagrade. Jaskanci su pak ovu priliku iskoristili za nabavu ukrasnog bilja u rasadniku instituta koji je za ovu priliku pripremio posebne akcije.

Rasadnik danas ima u ponudi više od 200 različitih biljaka iz vlastite proizvodnje. 
Na kraju treba reći da se Dan otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta i ove godine pokazao kao iznimno uspješna manifestacija čiju tradiciju svakako treba  nastaviti i sljedeće godine.

TAGOVI | Hrvatski šumarski institut

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!