Dani meda u Jastrebarskom

27.11.2011. Jaskanski pčelari po sedmi puta za redom predstavili su se svojim sugrađanima manifestacijom pod nazivom "Dani meda" koja se održava u Gradskom muzeju do 2. prosinca

Protekli petak u Jastrebarskom su otvoreni sedmi po redu  Dani meda,  tradicionalna prodajna izložba meda i proizvoda od meda, u organizaciji  pčelarskog društva "Lipa" a  pod pokroviteljstvom Grada i Ministarstva  poljoprivrede. Pored velikog izbora meda i proizvoda od meda, posjetitelji imaju priliku vidjeti i brojna priznanja koja su naši pčelari primili za kvalitetu svojeg meda, ali i košnice i pčelarski pribor star stotinu. Ovoj, već tradicionalnoj izložbi meda u Jastrebarskom, pridružili su se i pčelari iz Zagrebačke županije koji su svoj med donirali Crvenom križu i Caritasu. Inače Pčelarsko društvo „Lipa“ ima stotinjak članova od kojih su mnogi dobitnici prestižnih županijskih, državnih i međunarodnih priznanja. Jaskanski med nadaleko je poznat i postao je pravi brend našeg kraja, a osim odličnih vrsta meda, cijenjen je i jaskanski propolis, medica, medenjaci, medni ocat, cvjetni prah te svijeće i ukrasi od pčelinjeg voska.

Predsjednik društva Darko Vancaš, prilikom otvorenja izložbe zahvalio je svima koji pomažu u realizaciji ovog projekta, a posebno Gradu Jastrebarskom koji im već sedmu godinu za redom omogućava da svoje proizvode izlože u prostoru Gradskog muzeja.
Grad Jastrebarsko  je ove godine  iz svojeg gradskog proračuna podržao i brojne aktivnosti Pčelarskog društva Lipa.  Osim sufinanciranja udruge, grad subvencionira i uzgoj i držanje pčelinjih zajednica, rekao je prilikom otvorenja zamjenik jaskanskog gradonačelnika Stipe Bučar, koji je izložbu i proglasio otvorenom. 

Prodajna izložba meda otvorena je svakog dana od 10 do 18 sati, sve do petka 2. prosinca.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Pčelarsko društvo Lipa

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!