Dani meda u Jastrebarskom

02.12.2012. U Gradskom muzeju u Jastrebarskom u petak su otvoreni osmi po redu Dani meda Pčelarskog društva Lipa

Pčelarsko društvo Lipa iz Jastrebarskog organizator je i ovogodišnjih  Dana meda u našem gradu. Ove godine to su već osmi po redu. Svečano otvorenje ove prodajne izložbe meda održano je protekli petak 30. studenog u Gradskom muzeju u Jastrebarskom.

Iako je ove godine svoje proizvode izložio nešto manji broj članova Pčelarskog društva Lipa, izložbu svakako valja pogledati. Ova je godina bila izuzetno loša za pčelare, rekao je u svom pozdravnom govoru predsjednik Pčelarskog društva Lipa, Darko Vancaš, koji je i idejni začetnik ove izložbe. Vancaš je zahvalio svima koji su im pomagali svih ovih godina, naročito Gradu Jastrebarskom koji im je omogućio ovaj vid promocije pčelarstva. 

 Naime, Gradski je muzej idealno mjesto za ovakvu izložbu. Vancaš nije zaboravio ni pokojnog Mirka Škrabea koji im je u proteklih sedam godina zdušno pomagao u postavljanju i promociji izložbe. Jaskanske pčelare i posjetitelje izložbe pozdravio je u petak i Tomislav Gerić tajnik Hrvatskog pčelarskog saveza, zahvalivši im na svemu što čine u promociji pčelarstva u svom gradu ali i Zagrebačkoj županiji.

Izložbu je otvorio zamjenik jaskanskog gradonačelnika Stipe Bučar koji je i ovom prilikom naglasio kako je Grad ponosan na svoje pčelare i priznanja i nagrade koje primaju za kvalitetu meda. Stoga Grad pomaže pčelarima novčanim poticajima po košnici i pčelinjoj zajednici. 

U narednih tjedan dana, sve do nedjelje 9. prosinca građani mogu svakodnevno od  10 do 18 sati, na jednom mjestu kušati i kupiti med i medne proizvode jaskanskih pčelara.
I ovogodišnji Dani meda održavaju se pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog.

TAGOVI | Pčelarsko društvo Lipa

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!