Dani Velinca u Jastrebarskom

11.04.2018. Dani Velinca prilika su za promociju tvrtke i njenih proizvoda, ali i za godišnje druženje djelatnika

Tvrtka Velinac d.o.o. specijalizirani je proizvođač za proizvodnju i trgovinu izuzetno kvalitetnog uredskog namještaja, čiji je proizvodni pogon smješten na lokaciji Čabdin 55 u Gospodarskoj zoni Jalševac u Jastrebarskom, a koja je kao takva već više od dva desetljeća prisutna na domaćem i inozemnom tržištu. Jasna poslovna politika s usklađenim proizvodnim, prodajnim i marketinškim djelovanjem ovoj su firmi donijeli ugled renomirane tvrtke u branši, koja tijekom svih godina bilježi porast ukupnih prihoda, dobiti, broja zaposlenih, broja stalnih kupaca i slično. Prosječno stanje zaliha gotovog uredskog namještaja, stolica i fotelja na skladištu nikada ne iznosi manje od 7.000.000,00, kuna što im omogućava kratke rokove isporuke.

Velinac d.o.o. zapošljava oko 60 djelatnika, od čega je velika većina iz „jaskanskog bazena“, a koji su odgovarajuće kadrovske strukture i stručnosti, te u koje se kontinuirano ulaže s ciljem obrazovanja i osobnog napretka. Posebno se ističe perspektivan mlađi kadar koji već posjeduje značajno iskustvo na području trgovine i prodaji namještaja, čija stručnost dolazi do izražaja već niz godina na tržištu, jer svakom se kupcu nude (bez obveze na kupnju) projektiranje interijera, konzalting kao i otklanjanje svih mogućih nedostataka prilikom obavljanja posla. Izuzetno je važno napomenuti i to da je tvrtka 2006. godine stekla pravo na certifikat ISO 9001, a od 2013. posjeduju i certifikat sustava upravljanja okolišem prema normi ISO 14001. Od 2017. godine tvrtka Velinac posluje i u skladu s OHSAS ISO 18001 sustavom, koji određuje visoke standarde upravljanja zdravljem i sigurnošću na radu.
Tvrtka čije je sjedište u Zagrebu gdje je i izložbeni prostor, u Jastrebarskom je smjestila cijeli proizvodni pogon kojeg čine 2 kompletna pogona stolarije sa suvremenim strojevima za krojenje ploča, linijsko kantiranje, CNC obradni centar, strojem za zaobljeno kantiranje i za obradu zaobljenih rubova, te niz manjih strojeva za doradu, preradu i izradu namještaja. Uz to, čini ga i pogon za tapeciranje uredskih stolaca i fotelja kapaciteta 30 000 komada godišnje te skladišni prostor, a koje su danas u društvu vlasnika Jakova Tomljenovića obišli gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegovi zamjenici.

Gospodin Jakov Tomljenović, iskusan je gospodarstvenik koji, prije nego što je krenuo u vlastiti biznis, je bio direktor nabave u tadašnjoj Tesli. Svoju tvrtku nazvao je po vrhu Velebita jer je u blizini i rođen, a kako nije imao početni kapital, krenuo je u trgovinu, točnije veleprodaju uredskog materijala. U 1999. godini počinje proizvoditi stolice, a 3 godine nakon toga i namještaj. Istodobno kupuje zemljište u Jastrebarskom i gradi pogone. U novosagrađenoj stolariji 2002. radilo je 25 ljudi, a danas u cijelom Velincu njih čak šezdesetak. Tomljenović tvrdi da su danas najveći proizvođači namještaja za urede na domaćem tržištu, bez obzira na tešku situaciju i pad tržišta. „Naša prednost su kvalitetan proizvod, konkurentna cijena te vrlo kratki rokovi isporuke. Naš kupac ima sve mogućnosti na raspolaganju kako bi dobio proizvod kakav želi i kakav ga zadovoljava“, poručio je Tomljenović prilikom obilaska.

Gradonačelnik Zvonimir Novosel ovom je prilikom čestitao vlasniku, direktorima i cijeloj Upravi na kvalitetnom vođenju i vrlo uspješnim rezultatima, te im, kao i svim djelatnicama i djelatnicima, zaželio još puno godina poslovnog i privatnog uspjeha. Napomenimo i to da je ova eminentna tvrtka 2015. godine dobila Plaketu Grada Jastrebarskog koju je preuzeo upravo gospodin Tomljenović, prilikom Svečane sjednice Gradskog vijeća povodom proslave Dana grada Jastrebarskog.

I.B.

TAGOVI | Velinac d.o.o.

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!