Darko Vancaš i dalje predsjednik jaskanskih pčelara

05.03.2013. Protekle subote na obiteljskom gospodarstvu Kolarić održana je godišnja skupština Pčelarskog društva Lipa na kojoj je ponovo za predsjednika izabran Darko Vancaš


Pčelarsko društvo Lipa danas broji preko stotinu pčelara koji su proteklih godina doveli ovu granu poljoprivrede u našem gradu na zavidan nivo. To je u svom izvještaju o radu rekao predsjednik jaskanskih pčelara Darko Vancaš, na godišnjoj skupštini koja je ove godine bila i izborna.

U protekle četiri godine jaskanski su pčelari osvojili veliki broj vrijednih nagrada za svoj med, a med Nikole Rundeka i Darka Vancaša proglašen je čak  i šampionom ocjenjivačke izložbe meda Zagrebačke županije. Jaskanski pčelari posjećuju i mnoge sajmove u zemlji i inozemstvu, uspješno surađuju s ostalim pčelarskim udrugama, Osnovnom školom i Dječjim vrtićem u Jastrebarskom, Turističkom zajednicom, Crvenim križem i Caritasom jaskanske župe Svetog Nikole, a redovni su sudionici gotovo svih manifestacija u našem gradu.

Zahvalni su na potpori koju im pruža Grad Jastrebarsko, od poticaja po košnici, mladih matica te pokroviteljstva nad danima meda. Članovi skupštine pčelarskog društva Lipa prihvatili su jednoglasno izvještaj o radu te financijskom poslovanju društva za prošlu godinu, te program rada i financijski plan za 2013. 

U izbornom dijelu skupštine za predsjednika je ponovo izabran agilni Darko Vancaš, pod čijim je vodstvom jaskansko pčelarsko društvo doživjelo pravi procvat. Puno su tome pridonijeli i njegovi najbliži suradnici, tajnik Stjepan Radelja i blagajnik Tomislav Ciban. Pored njih u izvršnom odboru društva u naredne četiri godine biti će i Branimir Braje, Dražen Brašić, Marijan Celić i Marijan Žalac. Za članove nadzornog odbora izabrani su Juraj Braje, Juraj Ribarić i Janko Šimrak.

Pored članova Pčelarskog društva Lipa, skupštini su prisustvovali i brojni gosti i prijatelji društva, predstavnici pčelarskih udruga Zagrebačke županije, te zamjenik jaskanskog gradonačelnika Stipe Bučar i potpredsjednik Gradskog vijeća Mate Ivančić.   

TAGOVI | Pčelarsko društvo Lipa

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!