Dobro je činiti dobro

04.03.2018. Akcijama čišćenja snijega te opskrbe životnim namirnicama potrebitih stanovnika snijegom ugroženih gradskih naselja, Jaskanci obilježili Međunarodni dan civilne zaštite

Međunarodni Dan civilne zaštite obilježava se 1. ožujka, a tradicionalno je i ove godine obilježen u našem gradu. Naime, u koordinaciji Načelnika stožera civilne zaštite, Stipe Bučara, zapovjednika VZG Jastrebarsko, Vedrana Boričevića i koordinatora za mjesne odbore Grada Jastrebarskog, Ivana Fabijanića, članovi Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, Ogranak Jastrebarsko, imali su akciju čišćenja snijega kako bi oslobodili put do ulaza u snijegom „opkoljenu“ kuću njihovog kolege branitelja u Prodin Dolu, inače hrvatskog ratnog vojnog invalida. 

Akciju je podržala i Vatrogasna zajednica grada Jastrebarskog, a istoj se pridružio i predsjednik mjesnog odbora Sveta Jana, Pavao Budinšćak, te i članovi DVD-a Sveta Jana. S obzirom na vremenske uvjete i nepristupačnost mnogim terenima i kućama, djelatnici gradskih tvrtki Ceste i Vode Jastrebarsko po potrebi dostavljaju lijekove i ostale medicinske potrepštine potrebitima, starijim i nemoćnima. 

 Također, predstavnici Gradskog društva crvenog križa i Grada Jastrebarskog posjetili su stanovnike snijegom ugroženih naselja kako bi naše sugrađane opskrbili životnim namirnicama, hranom i odjećom, drvima, ali i očistili prilazne putove stambenim objektima te ih usput i obradovali.

-Stožer Civilne zaštite na raspolaganju je svakodnevno, a pogotovo kada su vremenske ili neke druge nepogode. S ponosom mogu reći da je spremnost svih jaskanskih službi na zavidnoj razini te da su uvijek na raspolaganju kada treba pomoći. Jer dobro je činiti dobro!, poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog, Stipe Bučar.

I.B.

TAGOVI | GDCK Jastrebarsko | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!