Doček svjetskog rekordera

10.04.2019. "Dokazano dobar strijelac" - natpis je koji se danas mogao vidjeti na prsima navijača našeg svjetskog prvaka u kategoriji "trap", Josipa Glasnovića, koji su ga dočekali na zagrebačkom aerodromu

Uz obitelj i prijatelje, olimpijca su dočekali i predstavnici Grada Jastrebarskog, a sam gradonačelnik Zvonimir Novosel prisutnima je podijelio majice s porukom podrške.
"Josip je naš Jaskanac i zato nam mnogo znači njegova pobjeda. Nakon njegovog olimpijskog zlata i nakon ponovno osvojene ulaznice za Olimpijske igre, nakon svjetskog rekorda i zlata – jednostavno, ponosni smo. Vjerujem da će Josip i na nadolazećim igrama ponoviti uspjeh", istaknuo je gradonačelnik Zvonimir Novosel.
Međutim, najponosniji bili su svakako Glasnovićeva supruga i djeca koja su nakon ovih izrazito napetih dana pohitali prvaku u zagrljaj. Glasnović, koji je na zagrebački aerodrom sletio u društvu brata Antona i Giovannija Cernogorza, nije krio oduševljenje.

Podsjetimo, na Svjetskom kupu u Al Ainu proteklih su dana snage odmjerili najbolji svjetski strijelci. Također, na natjecanju su se dijelile i dvije norme za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. U osnovnom meču, Glasnović je dominirao pogotkom svih 125 glinenjaka, čime je izjednačio novi svjetski rekord, a nakon tijesnog nadmetanja s Tajlanđaninom Savateom Sresthapornom i pogotkom 47 od 50 glinenjaka, osigurao si je ulaz na Olimpijske igre. Ovo će Glasnoviću biti prilika da obrani zlato iz Rio de Janeira, 2016. godine te sveukupno treći nastup na Igrama.

"Držalo me cijelo vrijeme da budem u prvih dva jer oni dobivaju kvote. Makar je bilo tehničkih problema na streljani, ostao sam fokusiran, a kada je ispao treći, rekao sam samome sebi kako neću sada izgubiti zlato jer ću jednog dana žaliti za tim i tako sam pobijedio na shoot offu"- komentirao je Josip Glasnović pobjedu.
Nakon šampanjca i zdravice, prvaku sada slijedi relaksacija. "Neka sada neki drugi strijelci pokušaju otići na moje ime jer se još jedna kvota može maksimalno osvojiti za državu, a ja ću “laganini”: svjetsko, europsko, možda finale europskog kupa i to je to", poručio je olimpijac.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!