Dvadeset godina Svetojanskih mažoretkinja

09.04.2018. Svetojanske mažoretkinje sinoć su svečano proslavile u Princess centru u Jastrebarskom dvadeseti rođendan

Bila je to večer puna emocija i uzbuđenja za sve, i publiku i mažoretkinje. Djevojke su kao i uvijek bile prekrasne i nasmiješene, pune vedrine i optimizma, kao uostalom i u svih proteklih dvadeset godina.

 Nastupile su sve, od onih najmlađih do seniorki koje se mogu pohvaliti titulom državnih viceprvakinja. A biti odmah iza neprikosnovenih Zagrebačkih mažoretkinja koje su gotovo profesionalni sastav, te bolji od još tridesetak mažoret sastava koliko ih djeluje u Hrvatskoj, dosita je veliki uspjeh. I nije to jedini, Brojne medalje i pehari iz domaćih i međunarodnih natjecanja dovoljno govore o tome koliko ove djevojke u odorama boje ciklame ulažu truda i napora u proteklih dvadeset godina. Bila je ovo večer velikog uzbuđenja za predsjednicu Svetojanaskih mažoretkinja Mateju Baltorinić koja se u proteklih dvadeset godina družila s preko 700 djevojčica i djevojaka koje su plesale u svetojanskom mažoret klubu.

-Krenule smo u nepoznato. Malu grupu od 25 mažoretkinja uspjeli smo transformirati u jednu od najbrojnijih i najuspješnijih udruga na području Jastrebarskog koja niže ne samo domaće, nego i međunarodne uspjehe, rekla je ovom prilikom vidno uzbuđena Mateja Baltorinić.

Bila je ovo i večer kada je trebalo zahvaliti mnogima koji su utkali sebe u rad udruge u proteklih 20 godina, od osnivača, trenerica, sponzora, ali i djevojaka koje su desetak i petnaest godina provele u Svetojanskim mažoretkinjama.

Na ovom vrijednom jubileju mažoretkinjama je čestitala zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, te Alen Šćuric, predsjednik Hrvatskog mažoret saveza i Europske mažoret asocijacije koji se prisjetio Europskog prvenstva mažoretkinja u Jastrebarskom iz 2004. godine koje je bilo tada najveće okupljanje mažoretkinja u svijetu i na kojem je sudjelovao 71 sastav iz 10 europskih zemalja. Šćuric se prisjetio i suradnje sa Zvonimirom Novoselom koji je i danas velika podrška Svetojanskim mažoretkinjama, kao uostalom i Grad Jastrebarsko. 

Na samom kraju gradonačelnik Novosel zahvalio je djevojkama na tome što naš grad predstavljaju u najljepšem svjetlu i uručio priznanje sadašnjoj predsjednici Mateji Baltorinić i prvom predsjedniku Svetojanskih mažoretkinja Nikoli Ivčecu. 

Za kraj treba reći da su Svetojanske mažoretkinje od svog osnutka u travnju 1998. do danas, zahvaljujući brojnim nastupima i natjecanjima proputovale cijelu Lijepu našu, ali i Europu, te su se kući vraćale pune lijepih dojmova i priča o zabavnim druženjima. U svakom gradu stekle su nova prijateljstva, od kojih neka traju i do današnjih dana. Vjerujemo da će tako biti i u narednih 20 godina.

Ivica Krčelić

TAGOVI | Svetojanske mažoretkinje

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!