DVD Jastrebarsko organiziralo vatrogasno natjecanje

03.08.2014. U organizaciji DVD-a Jaska jučer je u našem gradu održano 1. natjecanje operativnih vatrogasaca, a potom i tradicionalna vatrogasna zabava

Samo natjecanje sastojalo se od niza vježbi koje nisu uobičajene na standardnim vatrogasnim natjecanjima, a u svemu najbolje se snašla ekipa DVD-a Klanjec osvojivši prvo mjesto sa 71 bodom. Druga je bila ekipa Novih Sela iz Karlovačke županije sa samo bodom manje, a treće mjesto pripalo je vatrogascima iz Cvetkovića s osvojenih 69 bodova.

Natjecalo se ukupno deset ekipa na više atraktivnih lokacija u gradu, od jezera i žitnice u parku Erdödy, bivše vojarne i nekadašnjeg Japetićevog skladišta u Jastrebarskom, u vinogradu i livadi obitelji Ciban na Zdihovu, Strossmayerovom trgu u centru grada,  Sajmištu, kod stare kuće obitelji Medven, te na prostoru vatrogasnog doma. Taktički zadaci su bili, vatrogasni petoboj, djelovanje i spašavanje čamcem za vrijeme poplave,  pretraga objekta u uvjetima loše vidljivosti te spašavanje unesrećenika u ruševinama, gašenje i hlađenje spremnika zapaljive tekućine, gašenje požara otvorenog prostora, unutarnja navala i pronalaženje opasnog predmeta, brzo oblačenje opreme, vatrogasna kuglana i vatrogasni kviz. 

Svim ekipama uručene su zahvalnice za sudjelovanje na ovom zanimljivom i korisnom natjecanju, a trima prvoplasiranim ekipama nagrade je u večernjim satima na tradicionalnoj vatrogasnoj zabavi DVD-a Jaska uručio zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar.

TAGOVI | DVD Jaska

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!