Generacija ’54 ponovo na okupu

21.11.2019. Nakon punih pedeset godina okupila se generacija učenika 8c razreda koji su malu maturu u jaskanskoj osnovnoj školi završili davne 1969. godine

U petak 15. studenoga u restoranu Ivančić na Plešivici bilo je puno emocija, lijepih sjećanja i dobre atmosfere, jer se na okupu našla generacija jaskanskih učenika koja je osnovnu školu završila prije punih pola stoljeća. Inicijator ovog susreta bio je poznati jaskanski poduzetnik Josip Lacković, zajedno s nekolicinom svojih nekadašnjih školskih kolegica.

-Emocije su velike. Malo se sjećamo te naše mladosti. Ovo je ipak nešto posebno i dirljivo za sve nas, kazao nam je Josip Lacković kada smo im se nakratko pridružili u slavlju.
Bila je to jedna sjajna generacija, uglavnom Jaskanaca i Cvetkovćanaca. Odmah smo zamijetili doktoricu Biserku Čičak koja je dva dana ranije primila Nagradu Grada. Bio je tu i nekadašnji jaskanski gradonačelnik Stjepan Bakšić, i još jedna Cevtkovčanka, Branka Bašić čije gibanice s nekadašnjih Dana vina još nismo zaboravili. Puni emocija bili su i Boris Srnec koji je iz Jaske otišao davnih dana ali je još uvijek nosi u srcu. Vesna Budinšćak dugogodišnja voditeljica jaskanskog Centra za socijalnu skrb, Jadranka Kunović koju ćete redovito sresti u Mladini kod moto utrka, nekadašnji "komunalac" Mladen Trgovčić, pa Franjo Jurković nekadašnje zaštitno lice Centra za socijalnu skrb. Većinom su to sada umirovljenici, pa i naš sugovornik agilni Josip Lacković, također dobitnik Nagrade Grada koji je još uvijek veoma aktivan i jedan je od najboljih pilota amatera u Hrvatskoj. Nažalost neki nisu mogli doći zbog drugih obaveza, neki su otišli u daleku Australiju, neki u Francusku, a sedmero njih iz tadašnjeg 8c više nije među živima.

Ali ovo veselo društvo još uvijek nije zaboravilo svoje maturalno putovanje u Beč, Bratislavu i Budimpeštu. Pala je ideja da to ponove nakon pedeset godina, što nije nemoguće jer je većina još za akciju.
Uglavnom, bilo je mnogo lijepih sjećanja s nadom da se ponovo sretnu na ovakvom jednom druženju koje je potrajalo dugo u noć.

Ivica Krčelić

TAGOVI | Osnovna škola Ljubo Babić

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!