Generacija ’64 na okupu

09.04.2019. Generacija učenika jaskanske osnovne škole 1964-tog godišta našla se ponovo nakon 40 godina na okupu

U životu nam se ostvare neke želje, a neke ne. I u raznim događajima sudjelujemo ili ne, ovisno o našoj odluci ili nekoj „višoj sili“. A kolege koji su odabrali provesti zajedno subotnju večer u sali Rubin, vjerujem, donijeli su dobru odluku. Veliki susret generacije 1964-te koja je završila osmi razred osnovne škole „Ljubo Babić“ u Jastrebarskom, u školskoj godini 1978/79. četrdeset godina je prošlo od završetka osmogodišnje škole.

Netko će reći: „a velike li stvari…“, no većina bi se mogla složiti s ovim: „40 godina!….IDEŠ!...Što nam radi ovaj svemir i neumoljiva rotacija Zemlje oko Sunca“. No, bilo kako bilo, mislim da je bilo super. I uvod Smiljane Popović i pozdravni govor profesora Petra Barića i, naravno, „štimung“.
I zato hvala „ekipi“ koja je to uspjela organizirati, kako sam čuo, za čas, u par koraka. Zapravo, s popriličnim brojem poziva i traženja blizu 180 ljudi. Nadam se da se trud isplatio i da smo svi zadovoljni te da ćemo dugo pamtiti susret s ljudima koje nismo vidjeli od kraja škole. Uglavnom, dok se majčica priroda ne poigra s pamćenjem.

Stoga, želimo li ponovni susret, skratimo rok i ne čekajmo slijedećih četrdeset godina. Kako kaže stara poslovica „Bog čuo, mi dugo ne čekali“. Zapravo, organizatori, ovo s odnosi na vas.
I na kraju ove priče, svima lijepi pozdrav, zdravi, sretni i veseli bili!

Kristinko Malnar ex Molnar iz osmog Ce, generacije ’64

TAGOVI | OŠ Ljubo Babić Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!