GESTA ponovo oduševila

31.01.2017. Učenici Srednje škole Jastrebarsko učinili su sve kako bi 7. GESTA uistinu oduševila brojnu publiku

Ove godine teme kratkominutnih predstava bile su "Potraga", "Knjiga" i "Internet", a ocjenjivao ih je stručni žiri koji nije imao lak zadatak. Veliki broj posjetitelja dokazao je kako Jaskanci vole kulturu, umjetnost i glazbu- sve ono što GESTA predstavlja.

GESTA je natjecanje i sudjelovanje učenika u dramskom stvaralaštvu, a ove je godine bila u znaku tvornice. U prepunoj kino dvorani ovu su manifestaciju, koju Grad Jastrebarsko i sufinancira, podržali su i gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegovi zamjenici Stipe Bučar i Domagoj Šlat.

Kako je GESTA svake godine sve veća, kompleksnija i sadržajnija, stručni je žiri imao pune ruke posla, a činili su ga: Ivana Škaričić, Ivana Bašić, Marina Katinić, Monika Jugović, Denis Patafta, Davor Gobac, Dragutin Fabijanić i Ivica Pucar.

Nagradu Gestić uzela je najbolja predstava na temu interneta "ENTER ZERO" 2.g1, a nagradu za multitalent Željko Rački 3.g1. U kategoriji najbolje pojedinačne glume pobijedila je glumica Dorotea Jerečić iz 3.g2, glumac Florijan Pintarić iz 4.g1, a kao najbolja skupna gluma proglašen je 2.g1 razred. Vanja Miklavec, učenik 1.s razreda proglašen je najboljim glazbenikom, a najboljom pjevačicom Stela Rade iz 3.g2. Leona Jerčinović iz 1.g1 dobitnica je nagrade za najbolju plesačicu. Najbolji dramski scenarij ponos je 1.e razreda, najbolju kostimografiju osmislio je 3.g1, a nagradu za najbolju scenografiju dijele dva razreda 1.s i 2.g2. Velike hvale idu voditeljici projekta Barbari Baždarić koja uvijek ističe kako se ponosi svojim učenicima čiji talent i volja čine čuda.

Zanimljivost GESTA-e je ta što u njoj sudjeluju učenici raznih zanimanja, a organizatori već sada najavljuju kako će GESTA 2018. biti još veća.
Podsjetimo, GESTA Srednje škole Jastrebarsko je 2014. godine proglašena najboljim projektom u Hrvatskoj u kategoriji kreativni i inovativni edukacijski program prema ocjeni udruge MRAK – Mreže za razvoj i kreativnost.
E.M.

TAGOVI | Srednja škola Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!