Glazbena škola Jastrebarsko dobila novo energetsko ruho!

25.09.2018. Novo energetsko ruho Glazbene škole Jastrebarsko uštedjet će minimalno 50% (dosadašnje) energije potrebne za grijanje/hlađenje

Svečanost završetka projekta vrijednog oko 1,8 milijuna kuna koji će učenicima i djelatnicima škole osigurati kvalitetnije uvjete za rad, održala se u ponedjeljak 24. rujna u prisustvu visokih uzvanika i gostiju.

"Već nam je sada ugodno. Glazbena škola Jastrebarsko broji 18 profesora i oko 220 učenika koji će od sada imati puno kvalitetnije uvjete za rad i učenje", poručio je prilikom svečanog obilježavanja projekta "Energetska obnova Glazbene škole Jastrebarsko" ravnatelj Dragutin Fabijanić zahvalivši pritom svima, a posebno gradu i Gradonačelniku, koji su na bilo koji način pomogli u ostvarenju ovog cilja. Ravnatelj je pritom posebno izdvojio i naglasio člana Školskog odbora gospodina Marijana Bernata, velikog entuzijasta i dobrotvora koji je na razne načine pomogao i pomaže u radu Glazbene škole, kako financijski tako i svojim angažmanom.

"Svi ovi zidovi i milijuni nemaju smisla ako u ovoj zgradi ne živi život, a ljepšeg života za zgradu od djece nema", poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel, pohvalivši pritom učenike, ali i njihove profesore i ravnatelja na svim postignutim rezultatima i strpljenu kojeg svakodnevno ulažu kroz rad s djecom.

"Početkom rujna otvorili smo energetsko obnovljenu Područnu školu u Desincu, sada otvaramo Glazbenu školu, a kreću radovi i na obnovi jaskanskog doma zdravlja, tako da ćemo uskoro imati još jednu ljepšu zgradu u našem gradu. To me izuzetno puno veseli", poručila je zamjenica župana Zagrebačke županije, Jaskanka Nadica Žužak, naglasivši pritom značajna sredstva koje za projekte ovog tipa izdvaja upravo Zagrebačka županija.

U sklopu projekta "Energetska obnova Glazbene škole Jastrebarsko" tako su izvedeni radovi na rekonstrukciji fasade i krova zgrade, a u samoj zgradi ugrađeni su termostatski setovi i balansirajući ventili. Navedeni radovi direktno će utjecati na minimiziranje gubitaka energije odnosno uštedu energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije prije provedbe projekta.
Projekt obnove zgrade Glazbene škole Jastrebarsko proveden je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., Prioritetne osi 4. Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, Specifičnog cilja 4c1 Smanjenje potrošnje energije u zgradama javnog sektora, financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt je proveden u partnerstvu s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta je 1.753.160,45 kuna, od čega je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) sufinancirano 881.608,36 kuna, a ostatak je osigurao Grad Jastrebarsko.

Uz sve navedeno, Grad Jastrebarsko je dodatno uložio i oko 200 tisuća kuna za novu stolariju na Školi što će također znatno doprinijeti smanjenju troškova i značajnim uštedama. Svojim dolaskom, ovu je prigodu uveličao i Jaskanac Mihael Zmajlović, saborski zastupnik i predsjednik Odbora za zaštitu okoliša i prirode.

I.B.

TAGOVI | Glazbena škola Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!