Gradonačelnik primio pčelare

12.08.2016. Članove pčelarske udruge Lipa koja je prošli mjesec primila Povelju Zagrebačke županije danas je primio gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel sa svojim zamjenicima

Pčelari su gradonačelnika upoznali s radom udruge koja okuplja preko stotinu pčelara iz cijelog jaskanskog kraja. Marljivo rade i imaju velike planove, ali proteklih nekoliko godina i lošu sreću s vremenskim prilikama. Posebno je katastrofalna ova godina kada su primorani hraniti pčele jer paše je malo, a time i meda. To je i razlog što su od župana Zagrebačke županije zatražili da proglasi elementarnu nepogodu. Grad će pomoći kao što je pomagao i proteklih godina u okviru svojih mogućnosti, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Novosel. 

Što se tiče planova, članovi udruge planiraju proširiti drvored s lipama kod Centrale, te postaviti i nekoliko klupa za šetače. U planu su i ove godine Dani meda koji bi se održali krajem studenog ili početkom prosinca. Problem udruge je i prostor za održavanje sastanaka koji se planiraju barem jednom mjesečno. Prostor za tu svrhu ponudio im je danas zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar, naglasivši da im je Udruženje obrtnika, kojem je on predsjednik, spremno izaći u susret i omogućiti im jednom mjesečno besplatno korištenje prostora udruženja.
I.K.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Pčelarska udruga Lipa

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!