Gradovi u Hrvatskoj nositelji su razvoja

13.11.2017. Na svečanoj sjednici u povodu Dana grada prisutnima se obratio jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel koji je između ostalog govorio o decentralizaciji države

Trudimo se, svaki u svojoj sredini podići standard življenja. Gradimo vrtiće, škole, prometnice, osmišljavamo nove projekte i trudimo se biti bolje i uspješnije sredine. Kako onda objasniti činjenicu da nam Država sve više vezuje ruke! Gotovo da nema političara, javne osobe, dionika javnih rasprava koji ne spominju decentralizaciju, reformu Države u tom smjeru i potrebu da ojačamo kapacitete lokalnim sredinama. Ovoj zemlji treba doista hrabrosti da to i učini. Tu hrabrost ovog trena ne vidim, a moja zadaća, ali i svih mojih kolega načelnika i gradonačelnika jest da govorimo o tome i stvaramo svijest u društvu koja se mora transformirati u bolje, pravednije i građanima korisnije. Jer sve politike su lokalne.
Unatoč činjenici da je Jaskanski proračun 10-tak milijuna tanji u odnosu na razdoblje od prije 10 godina, naš će grad slijedećih godina biti veliko gradilište. Zahvaljujući sposobnim ljudima (koji na projektima rade gotovo 5 godina) ugovoreni su najveći infrastrukturni projekti u povijesti Jaske koji će se financirati Europskim novcem. Pripremamo i nove projekte u obnovi kulturne baštine, turističke infrastrukture, gradnji prometnica, novog vrtića. Slijedeća godina bit će godina reformi: od gradske uprave, gradskih institucija, gradskih tvrtki, ali i godina kad ćemo građanima otvoriti vrata pametnog grada, jer rješenja koja koristimo i za koja smo primili niz vrijednih priznanja, nemaju smisla ako ih ne mogu koristiti i naši građani.
Pozivam sve: građane, gradske vijećnike i one u poziciji i one u opoziciji da zajedno radimo za našu Jasku. Veliku pomoć i podršku očekujem od naše Zagrebačke županije, te se nadam i vjerujem da će državne investicije koje su protekle dvije godine potpuno stale, a koje smo kao Grad pomogli pripremiti, ipak krenuti kako bi se grad razvijao u svom punom kapacitetu, rekao je gradonačelnik Novosel.

I.K.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Zvonimir Novosel

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!