Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

13.03.2018. Gradsko društvo Crvenog križa održalo je u subotu 10. ožujka u OŠ „Ljubo Babić“ Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa Jastrebarsko

Prisustvovale su 4 ekipe podmlatka s područja grada Jastrebarskog, općina Klinča Sela, Pisarovina, Krašić i Žumberak i 3 ekipe mladih Srednje škole Jastrebarsko. Natjecanje je svečano otvorio dogradonačelnik grada Jastrebarskog Domagoj Šlat koji je svim natjecateljima poželio puno sreće. Ekipe su se natjecale na ukupno 6 radnih pozicija iz područja teorije i praktičnog dijela. Na prve četiri radne pozicije provjeravalo se znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima. Posljednje dvije  pozicije provjeravale su znanje i vještine u pružanju prve pomoći.

Ekipa podmlatka iz OŠ „ Vladimir Nazor“ iz Pisarovina ostvarila je najviše bodova te tako osvojila prvo mjesto s mentoricom Daliborkom Turk. Drugo mjesto je osvojila ekipa podmlatka iz OŠ „Ljubo Babić“ s mentoricom Nadom Jurković, treće mjesto osvojila je ekipa podmlatka iz OŠ „Klinča Sela“ s mentoricom Marinom Čićek, a četvrto ekipa podmlatka iz OŠ „Kardinal Alojzije Stepinac“ iz Krašića s mentoricom Mirelom Levačić Cvok.
Ekipa mladih „AUXILIUM“ Srednje škole Jastrebarsko s najviše ostvarenih bodova osvojila je prvo mjesto, ekipa „KOMPRESE“ drugo, a treće mjesto je osvojila ekipa „KLEMIĆI“. Njihova mentorica je prof. Klementina Stepinac.

Svi natjecatelji su pokazali zavidno znanje u pružanju prve pomoći, pa ovi mladi ljudi mogu služiti kao primjer ostalima jer svoje slobodno vrijeme su posvetili plemenitom i nesebičnom cilju, a to je naučiti kako pomoći unesrećenom.
Ekipa podmlatka iz OŠ „Vladimir Nazor“ iz Pisarovine i ekipa mladih „AUXILIUM“ sa najviše osvojenih bodova odlaze na Međužupanijsko natjecanje koje će se održati 14.4.2018. godine u Sisku.
D.V.

TAGOVI | GDCK Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!