Gradu na dar

20.11.2012. Ponovo je kino dvorana u Jaski bila premala da primi sve one koji su htjeli uživati u prekrasnoj priredbi Baletnog studia Jastrebarsko

Protekle nedjelje u jaskanskoj kino dvorani Baletni studio Jastrebarsko pod vodstvom neponovljive Svetlane Lukić, pripremio je Jaskancima još jednu nezaboravnu baletnu večer, pod nazivom "Gradu na dar".

Sam program ove je godine nadmašio sve dosadašnje. Naime, šezdeset polaznica Baletnog studija Jastrebarsko bilo je izuzetno raspoloženo. Od onih najmanjih, polaznica II stupnja, do onih najstarijih XIV stupnja.

 Sve one bile su izuzetno dobro motivirane i pokazale svojim roditeljima, prijateljima i svim ljubiteljima baleta koji su došli na ovu priredbu, da je baletni studio u našem gradu sigurno među najboljima u Hrvatskoj, iako je Jaska maleni grad s mnogo manjim potencijalom u odnosu na veće sredine.

U svemu je ipak presudna motivacija i prije svega znanje i iskustvo umjetničkog voditelja, u čemu je Svetlana Lukić u velikoj prednosti.

Od malih Jaskanki (velika je šteta što nema i malih Jaskanaca), učinila je prave male labudove, koji naprosto dominiraju pozornicom.

One najstarije, koje su ime našeg grada proslavile osvajanjem svjetskih nagrada, toliko dominiraju, da ih je naprosto užitak gledati.

 Polaznice IV, V i IX  stupnja puno su napredovale. To se osobito moglo vidjeti prilikom izvođenja Kineskog plesa, zatim Šumskih vila i Tarantelle. 

Nastupile su i učenice Škole za klasični balet iz Zagreba, Lara Đud, Marijana Dominis i Jaskancima dobro poznata Anja Garašić, koja je svoje prve baletne korake naučila u jaskanskom baletnom studiju, a sada je među najboljim hrvatskim mladim balerinama. Nastupila je i Ana Marija Kovačić, u kojoj je Svetlana Lukić također prepoznala veliki talent, što se i ovoga puta moglo vidjeti.

Prekrasno je što Jaskanci svake godine mogu uživati i u pravim majstorima baletne umjetnosti. Ponovo su se za to pobrinuli prvak baleta HNK-a iz Zagreba Azamat Nabiullin i Jaskancima osobito draga balerina Daria Brdovnik-Bukvić.

Azamat je ovoga puta plesao Grka Zorbu, a Daria, Piazzolinov Tango. 

Izvrsnoj atmosferi pridonijeli su i učenici Glazbene škole Jastrebarsko s kojom Baletni studio ima izvrsnu suradnju. Nastupile su na glasoviru Mirta Mikloušić i Dora Šimunec, vilionistica Lucija Muđer i već dobro znani kvartet saxofonona Nikola Smetko, Dragutin Roić, Patrik Prežgaj i Karlo Suša. 

Sve u svemu, Jaska se zaista ima čime ponositi.    

TAGOVI | Baletni studio Jastrebarsko | Dan grada

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!