Hagleitnerov novi servisni centar u Jastrebarskom

15.07.2019. U jaskanskoj gospodarskoj zoni Jalševac austrijska tvrtka Hagleitner otvorila je protekli petak 12. srpnja novi servisni centar vrijedan 17 i pol milijuna kuna

Ova, ali i brojne druge tvrtke koje otvaraju podružnice u Jastrebarskom dokaz su da je Jaska investitorima privlačna zbog izuzetno dobrog geografskog položaja, prometne povezanosti te dobre poduzetničke i gospodarske klime.
Gospodarska zona Jalševac najveća je poduzetnička zona u Zagrebačkoj županiji, a za razvoj svog poslovanja izabrale su ju brojne korporacije. Na ovom području to su često strane tvrtke koje žele proširiti svoje proizvode i na Hrvatsko tržište, a što gradonačelnik i gradska uprava brzim rješavanjem zahtjeva kontinuirano podržavaju. Jedna od njih je i austrijski proizvođač higijenskih proizvoda, obitelj Haigleitner, koja je u Jastrebarskom otvorila novi servisni centar.

-Prije 12 godina došli smo ovdje i unajmili prostor, a sada smo otvorili servisni centar. Jastrebarsko je za Hagleitnera pravo mjesto za gradnju. Imamo odličan položaj jer smo samo 130 kilometara do Rijeke, 230 kilometara do Pule i 300 kilometara do Osijeka, istaknuo je  prilikom otvaranja osnivač i direktor tvrtke Hans Georg Hagleitner.

-Otvorenjem novog servisnog centra očekuje se i povećanje broja radnika, kazao je Johann Migsich, Manager za Hrvatsku te dodao: "Bit će to radna mjesta u prodaji, administraciji, a potrebni su i dostavljači te tehnički serviseri".

Među uzvanicima je bio i gradonačelnik Zvonimir Novosel, kojemu je prilikom otvorenja ugledni investitor zahvalio na susretljivosti.
-Do početka realizacije ove vrijedne investicije bilo je potrebno riješiti niz izazova, no kao i u svim situacijama do sada potrudili smo se u što kraćem roku omogućiti investitorima da krene realizacija planiranog projekta. Iznimno mi je drago da ova tvrtka svakodnevno sve više raste, a naročito sam sretan i ponosan što se razvija upravo u Jastrebarskom, te što je ugledni austrijski poduzetnik prepoznao, uz susretljivost zajednice, broje pogodnosti i povoljne uvjete ove sredine, ali i Gospodarske zone Jalševac kao najveće u Zagrebačkoj županiji. Hagleitner je još 2007. došao u naš grad i otvorio deset radnih mjesta, a danas ih je ovdje dvostruko više. Otvorenjem ovog objekta zasigurno će se broj radnih mjesta dodatno povećati, a što je izuzetno dobro i pozitivno za grad Jastrebarsko koji već sada ima jednu od najnižih stopa nezaposlenosti u Republici Hrvatskoj, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Novosel.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Hagleitner

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!