HDZ traži poništenje natječaja za koncesiju odvoza komunalnog otpada

16.03.2011. Na danas održanoj konferenciji za novinare, predsjednik jaskanskog HDZ-a najavio je da će vijećnici njegove stranke na sjednici Gradskog vijeća u petak tražiti poništenje natječaja o odvozu komunalnog otpada u našem gradu

Nakon višemjesečne šutnje, danas je u Jastrebarskom održana press konferencija lokalnog HDZ-a na kojoj je najviše riječi bilo vezano uz reorganizaciju Komunalnog poduzeća. Predsjednik jaskanskog HDZ-a, Miljenko Pavlaković, najavio je da će vijećnici ove stranke na sjednici Gradskog vijeća u petak zatražiti poništenje natječaja o koncesiji za odvoz kućnog otpada u našem gradu. Odluku o raspisivanju natječaja Gradsko je vijeće donijelo još krajem prošle godine, a na sjednici u petak trebala bi se donijeti odluka o odabiru koncesionara. HDZ je protiv toga, rekao je danas Pavlaković, jer građani ne znaju što ih čeka u budućnosti, osobito kada je u pitanju cijena odvoza kućnog smeća. 

Komunalno poduzeće moglo je još niz godina koristiti sadašnji deponij da smeće nije voženo iz drugih područja. Za korištenje jaskanskog deponija, po Pavlakovićevom izračunu, godišnje je prihodovano najmanje milijun i pol kuna, a ne znamo gdje je taj novac završio. Na novinarsko pitanje ima li HDZ neko drugo rješenje, Pavlaković nije imao odgovor, već je  ponovio kako se na jaskanski deponij nije smio dovoziti otpad iz drugih područja, te da je ovo namjerno uništavanje uspješnog poduzeća. Uz već uobičajenu kritiku na račun gradonačelnika, Pavlaković je govorio i o sukobu interesa nekih gradskih čelnika te nezakonitoj gradnji svlačionica na Centrali iza koje, po njegovim riječima, stoji predsjednik Gradskog vijeća. 

TAGOVI | HDZ | Mihael Zmajlović | Miljenko Pavlaković

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!