Humanitarni turnir u badmintonu "POKRENIMO RIJEKU ZA VIŠENA"

15.05.2019. Povodom 20-te obljetnice igranja badmintona u jaskanskoj osnovnoj školi, u nedjelju 26. svibnja bit će održan humanitarni badmintonski turnir pod nazivom " POKRENIMO RIJEKU ZA VIŠENA"

Višen je učenik 8-og razreda OŠ „Ljubo Babić“, koji je ove školske godine sudjelovao na županijskim natjecanjima iz fizike, matematike i šaha te na državnom natjecanju iz fizike, gdje se svojim znanjem plasirao na 6. mjesto, a ujedno mu je Državno povjerenstvo dodijelilo i pozive na testiranje za Međunarodnu prirodoslovnu olimpijadu mladih u Dohi i Prirodoslovnu olimpijadu Europske unije.
Iako su Višenove životne okolnosti složene, on je zahvaljujući svojim sposobnostima, znanju i trudu postigao odlične rezultate, pa je time motiviran, njegov razrednik prof. Ratko Stojković inicirao održavanje humanitarnog badmintonskog turnira koji će biti održan u sportskoj dvorani osnovne škole, 26. svibnja od 15.00 - 19.00 sati.
Kotizacija za učenike, studente i nezaposlene je 10, a za zaposlene 20 kuna. Prikupljena sredstva bit će iskorištena kako bi se Višenu olakšao nastavak obrazovanja i za kupnju odgovarajućeg prijenosnog računala.
„Sigurni smo da će on to iskoristiti na najbolji mogući način i da će i nadalje biti pozitivan primjer, te da će se naša Jaska i u budućnosti ponositi njegovim uspjesima“ – ističe prof. Stojković i dodaje: 2011. godine je održan humanitarni badmintonski turnir POKRENIMO RIJEKU ZA ANU. Tada je u Jastrebarskom 186 naših sugrađana igralo badminton i pokazalo svoje veliko srce i želju za pomoći drugima. Uvjereni smo da ćemo ovim humanitarnim turnirom nadmašiti broj sudionika tim više jer je kroz badminton u ovih 20 godina u školi prošlo više od 600 naših sugrađana za koje vjerujemo da im je taj sport i druženje tijekom treninga i natjecanja ostalo u lijepom sjećanju.
Pozivamo sve one koji su ikada igrali badminton od one daleke školske godine 1998./1999. do danas da dođu, da vide svoje prijatelje, da se podruže, a prije svega da učinimo još jednu dobru stvar jedni za druge.
Turnir je izrazito rekreativnog karaktera. Svi oni koji se prijave na turnir odigrati će barem jedan meč gdje apsolutno nije važno jeste li prije igrali badminton ili ne, te tko će pobijediti. Oni koji pokažu najviše umijeća biti će proglašeni pobjednicima turnira ali svi ostali sudionici su pobjednici već samim dolaskom i sudjelovanjem u ovoj akciji.“
Učenici osnovne i srednje škole na turnir će se moći prijaviti u tjednu koji prethodi humanitarnom turniru, a svi ostali zainteresirani prije početka turnira POKRENIMO RIJEKU ZA VIŠENA.

LJ.H.M.

TAGOVI | OŠ Ljubo Babić Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!