I dalje obustava javnog međugradskog prijevoza

27.04.2020. Prema odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dozvoljen je javni prijevoz samo unutar gradova i prigradskih naselja, dok je međugradski promet i dalje zabranjen

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o odvijanju i načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 kojom se dozvoljava rad pružateljima usluga tramvajskog i drugog javnog prijevoza samo unutar gradova i unutar prigradskih naselja, dok je međugradski promet i dalje zabranjen!
S obzirom na mogućnost prijenosa bolesti COVID-19 privremeno se, za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, obustavlja:
• javni linijski prijevoz putnika u unutarnjem cestovnom prometu, izuzev autotaksi prijevoza
• javni linijski prijevoz putnika u međunarodnom cestovnom prometu
• javni međunarodni i međugradski prijevoz osoba u željezničkom prometu
Prema tome, a s obzirom na donesenu Odluku nacionalnog stožera, i dalje je na snazi obustava javnog međugradskog prijevoza, a Odluku su svi lokalni stožer dužni poštivati i sprovoditi. Ova Odluka primjenjuje od 27. travnja 2020. godine i vrijedi do opoziva, a donošenje novih mjera vezano za javni prijevoz Nacionalni stožer Republike Hrvatske najavio je za 4. i 11. svibnja. 2020. godine.
„Pozivamo i dalje građane na razumijevanje i strpljenje te se nadamo da će nove mjere Nacionalnog stožera omogućiti i ponovnu uspostavu međugradskog prijevoza, a kako bi svi mogli nastaviti normalnije funkcionirati“, poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog, Stipe Bučar.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!