I Jaskanke se odazvale akciji

15.10.2017. U organizaciji Doma zdravlja Zagrebačke županije jučer je u našem gradu boravio mobilni mamograf u sklopu akcije "Sačuvajmo zdrave dojke" koja je posvećena borbi protiv raka dojke

Listopad je mjesec posvećen borbi protiv raka dojke. Tom prilikom dom zdravlja Zagrebačke županije Ispostava Jastrebarsko organizirala je na Strossmayerovom trgu  besplatno mamografsko snimanje u mobilnom mamografu. Odaziv žena bio je dobar, pa je mamografsko snimanje obavilo tridesetak Jaskanski u dobi između 40 i 49 godina.

 Ovogodišnja kampanja se održava uz potporu Hrvatske liječničke komore, a cilj kampanje je informirati javnost o važnosti potrebe redovnog pregleda i samopregleda dojki.

Zadnje statistike pokazuju da u Hrvatskoj obolijeva 2500 osoba, a umire 990. U usporedbi na prethodnu statistiku broj umrlih je u padu. Akcijom se želi potaknuti na redovite preventivne preglede i liječenje po svjetskim standardima. Naime, redoviti odlazak na preventivne preglede omogućava otkrivanje tumora u ranoj fazi, te samim time i puno bolje rezultate liječenja. Moderni koncept liječenja karcinoma dojke danas u Hrvatskoj uključuje da svaka bolesnica s operiranim karcinomom zadrži dojku. Kirurški zahvati uključuju poštedne zahvate, a u slučaju potrebe za radikalnim zahvatima, svakoj pacijentici se mora ponuditi opcija primarne rekonstrukcije. Za bolesnice s karcinomom dojke gubitak dojke je velik psihološki udarac.

I.K.

TAGOVI | Dom zdravlja Zagrebačke županije | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!