I Jastrebarsko će obilježiti Svjetski dan svjesnosti o autizmu

29.03.2012. Udruga "Idem" u Jastrebarskom poziva građane da im se pridruže u ponedjeljak 2. travnja na Strossmayerovom trgu od 9 do 14 sati kada će obilježiti Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Jaskanski centar inkluzivne potpore "Idem" koji radi s djecom s teškoćama u razvoju, ove godine pridružiti će se Udruzi za autizam Hrvatske, te u ponedjeljak 2. travnja obilježiti Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Na glavnim trgovima Zagreba, Splita,  Rijeke, Osijeka, Pule, Nove Gradiške, Čakovca, Dubrovnika, Zadra, a ove godine i Jastrebarskog simbolično će se puštati baloni s natpisom AUTIZAM 8000. Neki će se gradovi pridružiti  obilježavanju tako što će navečer dio svojih znamenitih zgrada osvijetliti  plavim svjetlima, prema preporuci organizacije Autisme Europe. Cilj je podignuti svjesnost o osobama koje pate od toga razvojnog poremećaja, kako bi  se što prije uočio. Procjenjuje se da u Hrvatskoj 8000 osoba ima  autizam.

U našem gradu će u ponedjeljak na Strossmayerovom trgu  biti postavljen štand na kojem će biti izloženi dječji radovi nastali na radionicama modeliranja glinom, a tematski vezani uz proljeće i Uskrs. Izložba će biti prodajna, a osim dječjih radova prodavat će se i majice s prigodnim natpisom, "autizam -pustimo ih u naš svijet...dodirnimo njihov", te male narukvice s privjeskom u obliku puzzla - simbola autizma. Članovi Udruge "Idem" dijelit će letke na kojima će biti osnovne informacije o autizmu, te o aktivnostima u Udruzi.

Očekuje se da će točno u 12 sati jaskanski gradonačelnik i saborski zastupnik Mihael Zmajlović pustiti balone s natpisom AUTIZAM 8000. Toliko je naime, registriranih osoba s autizmom u Hrvatskoj.
Članovi Udruge "Idem" pozivaju sve građane Jastrebarskog da im se pridruže u podne na simboličnom puštanju balona. Ako ne možete doći u podne na Strossmayerov trg u centru grada, onda dođite u bilo kojem trenutku između 9 i 14 sati, i podržite vrijedne članove ove humanitarne udruge. Očekuju vas na svom štandu s prekrasnim radovima od gline koje možete kupiti i pokloniti dragim osobama za predstojeći Uskrs.

TAGOVI | Udruga Idem

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!